18-årig sigtes for at skaffe vest og kniv til attentat

Ung mand, der lørdag stilles for en dommer, skaffede ifølge politiet skudsikker vest og kniv til attentatmand.

En 18-årig mand hjalp ifølge politiet til ved attentaterne 14. og 15. februar i København ved at skaffe en skudsikker vest og mindst én kniv til den formodede gerningsmand.

Det fremgår af politiets sigtelse, der lørdag formiddag er blevet læst op ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København.

Manden sigtes for i forening og efter forudgående aftale med den nu afdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein at have medvirket til to drab og fem drabsforsøg ved Krudttønden på Østerbro og nogle timer senere i Krystalgade i Indre By.

Den sigtede er en spinkel mørklødet fyr. Han er kortklippet i siderne, men på toppen står de krusede krøller i flere retninger. Han er iført en rød, skinnende sportsjakke og løse blå bukser.

Da pressen træder ind i lokalet, vender han sig om og kigger interesseret. Resten af tiden holder han blikket rettet mod dommeren og sidder ellers ganske roligt på sin stol.

- Min klient nægter sig skyldig i sigtelserne, siger mandens forsvarsadvokat, Michael Steffensen, efter at have hørt politiets teori.

Den 18-årige ønsker i øvrigt ikke at udtale sig ved retsmødet, fastslår advokaten.

Herefter vælger dommeren at lukke retsmødet for offentligheden og nedlægger samtidig navneforbud.

Omar Abdel Hamid El-Hussein bar formentlig skudsikker vest, da han lørdag 14. februar angreb et debatarrangement på Østerbro. Her blev han beskudt af betjente, men uden tilsyneladende at blive ramt.

Vesten bar han angiveligt stadig, da han tidligt næste dag blev skudt og dræbt af politiet foran en lejlighed på Svanevej 1 ved Nørrebro Station.

Her affyrede to betjente fra PET's Aktionsstyrke flere end 30 skud mod den 22-årige, efter at han havde løsnet skud mod politiet.

Politiet har tidligere sigtet yderligere to mænd for at have bistået Omar Abdel Hamid El-Hussein med attentaterne.

De to, der sidder varetægtsfængslet, er sigtet for at have bortskaffet våben efter angrebene og for at sørge for et tilflugtssted til El-Hussein.

Desuden beskyldes de for at have skaffet to pistoler til den 22-årige. Disse våben brugte han ved angrebet i Krystalgade, hvor en 37-årig jødisk vagt blev dræbt, og til sidst i skudvekslingen med politifolk på Svanevej.

Torsdag blev deres varetægtsfængsling forlænget med fire uger.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.