1800 nordjyske job forsvundet på et år

Konservativ politiker efterlyser bedre forhold for virksomheder

På et år er der blevet færre arbejdsløse i Nordjylland. Men antallet af job er faldet endnu mere. Arkivfoto: Martin Damgård

På et år er der blevet færre arbejdsløse i Nordjylland. Men antallet af job er faldet endnu mere. Arkivfoto: Martin Damgård

NORDJYLLAND:På bare et år er der blevet 1300 færre arbejdsløse i Nordjylland. Men samtidig er antallet af nordjyder i job skrumpet med 1800.

- Og så er vi jo lige vidt, når de ledige ikke kommer i arbejde, men går på pension og de unge forlænger deres uddannelse af frygt for at komme ud til ledighed. At ledigheden falder er derfor sminke over det faktum, at vi alle er ved at blive mere fattige, fordi færre har et arbejde, siger folketingskandidat og gruppeformand for Konservative i Aalborg Byråd Thomas Krarup.

Kritiserer reformer

Han konkluderer, at regeringens reformer ikke giver jobs – tværtimod.

- I stedet skal vi lave reformer, der virker. Nemlig med bedre muligheder for at starte og drive virksomhed og sikre en bedre infrastruktur i Nordjylland. Det vil skabe rigtige arbejdspladser.

For lille vækst

Næstformand for Beskæftigelsesrådet Nordjylland Erik H. Hansen peger på den beskedne økonomiske vækst i Danmark som årsag til den faldende beskæftigelse.

- Det er vanskeligt at skabe nye arbejdspladser. Jobcentrene, a-kasserne og uddannelsesinstitutionerne har en vigtig opgave i at sikre, at de ledige bliver dygtigere, så de er kvalificerede til de job, der er nu, og til dem, der oprettes fremover, mener Erik H. Hansen, der også er afdelingskasserer ved FOA i Hjørring og repræsenterer lønmodtagersiden i beskæftigelsesrådet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.