186 nye borgere hilses velkommen

Asylcenter på Aktivitel kan blive en win-win-situation for alle involverede

Hans Christensen
- Vi har gode erfaringer fra sidst, der var asylcenter på Aktivitel. I første omgang bliver det Vesthimmerland Kommune, der driver centeret, men vi skal overveje om, vi selv skal stå for driften fra 2014, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch. Foto: Kim Dahl Hansen
EMNER 7. februar 2013 22:07 - Opdateret 8. februar 2013 09:08

FREDERIKSHAVN: - Vi er glade og har svært ved at få armene ned.

Det siger Ole Conradsen, der i 2008 overtog Aktivitel Frederikshavn på Knivholtvej.

Centeret har stort set stået tomt lige siden, men nu bliver der atter liv i lejlighederne, lys i vinduerne - og nogle til at betale huslejen.

Som omtalt i NORDJYSKE onsdag har Ole Conradsen indgået lejeaftale med Udlændingestyrelsen, der allerede fra midt i februar ønsker at bruge Aktivitel som asylcenter. Formentlig til folk, der flygter fra det borgerkrigshærgede Syrien.

- Vi er i fuld gang med at sammenlægge nogle af lejlighederne to og to, så de bliver velegnede til familier. Det er et ønske fra Udlændingestyrelsen, og selv om det har været en kort frist, når vi at blive færdige til den 15. februar, lover Ole Conradsen.

Gode erfaringer fra sidste gang

Udlændingestyrelsen lejer hele den 50.000 kvadratmeter store grund og samtlige bygninger af Aktivitel, der ud over lejlighederne også omfatter kontorer, sportshal, køkken og den store spise- og konferencesal.

Aktivitel har tidligere været brugt som asylcenter, og det har Frederikshavn Kommune gode erfaringer med.

- Vi har især gode erfaringer med at have familier indkvarteret eller i det mindste en blanding mellem familier og enlige. Det giver en god stemning, og det har Udlændingestyrelsen heldigvis lyttet til, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch.

Udeoperatørordning

I første omgang bliver det Vesthimmerlands Kommune, der skal drive centeret.

Vesthimmerlands Kommune har gode erfaringer som såkaldt "udeoperatør", det vil sige en kommune, der driver asylcentre som filialer i andre kommuner.

Tidligere skulle et asylcenter typisk have mindst 200 beboere for at være rentabelt, men for kommuner, der i forvejen driver centre, har det vist sig, også at være en god forretning at drive mindre centre.

- Vi skal bruge lidt tid til at undersøge, om vi selv har ressourcer til at drive centeret, eventuelt fra 2014, men vi glæder os over, at der nu kommer 186 nye borgere og 20-30 nye arbejdspladser men alt, hvad det indebærer, siger Mikael Jentsch.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...