1864 genoplives på friskole

Emneuge i Stenum.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TOLSTRUP-STENUM:Krigen i 1864 og forholdene i 1800-tallet er temaet for en emneuge på Tolstrup-Stenum Friskole. Hele ugen har eleverne arbejdet med den periode af danmarkshistorien.

De 204 elever fra 0. til 9. klasse er opdelt i grupper på tværs af klasser, hvor de har arbejdet med emnet. Der er en gruppe om hæren, inspireret af krigen i 1864. En gruppe bygger Dybbølstrupgaard. Der er en gruppe, der arbejder med fattiggårde, én med kirke og skole. Der er etableret et Håndværkerstræde, og der er etableret en kro, ligesom der er en teatertrup.

Den gruppe, der arbejder med hæren, har lavet en model af slagmarken i Dybbøl. Området er opbygget i flamingo, og en iPad fortæller historien om 1864-krigen.

- Vi har set på gamle kort, fortæller Nikolaj Knudsen, Emil Zakariasen og David Khoury fra 6. klasse, der har lavet en model af området i Dybbøl.

De tre elever synes, at det har været spændende at arbejde med temaet.

En gruppe har været på Landbrugsmuseet i Mosbjerg, for at se, hvordan man boede i gamle dage.

- Det var et spændende besøg, som vi lærte en masse af, fortæller Caroline Dybro fra 7. klasse, mens hun beklæder et mini-hus med et tag af halm.

- Der skal møbler fra dengang ind i huset, der er i to etager.

Skolen har lånt gamle landbrugs-redskaber hos LandboNord. Det er redskaber, der bruges til blandt andet madlavning. Det hele kulminerer i dag med skole-lørdag - også for forældrene.

- Der bliver små optrin i løbet af dagen, fortæller viceskoleinspektør Klaus Binderup.

- Selvfølgelig kan forældrene få et indblik i det, eleverne har arbejdet med i løbet af ugen.

Og når forældrene er på skolen i forvejen, er der vedligeholdelsesdag, hvor forældrene giver et nap med at få gjort rent, ryddet op med mere. Han roser eleverne for den store interesse, de har udvist. Klaus Binderup mener også, at eleverne lærer en masse omkring specielt historie i løbet af ugen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.