England

19-årig mand sigtet for et drab og fem drabsforsøg

Britisk politi sigter mand for drab på amerikansk turist og fem drabsforsøg i London onsdag

Blomster på Russell Square i London vidner om onsdagens voldsomme begivenheder. En 19-årig mand blev anholdt kort efter og er nu formelt sigtet af britisk politi. Foto: Scanpix

Blomster på Russell Square i London vidner om onsdagens voldsomme begivenheder. En 19-årig mand blev anholdt kort efter og er nu formelt sigtet af britisk politi. Foto: Scanpix

ENGLAND:En mand, der er mistænkt i forbindelse med et knivdrab på en amerikansk turist i London i denne uge, er nu blevet sigtet for drabet. Det oplyser politiet fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 19-årige mand blev anholdt i minutterne efter drabet onsdag aften. Men først nu er han formelt blevet sigtet.

Den dræbte var den 64-årig amerikaner Darlene Horton, der var på besøg i London som turist. Hun blev dræbt på Russell Square i den britiske hovedstad.

Ifølge flere internationale medier var hun blot få timer fra sin hjemrejse, da hun blev stukket ned. Hun var gift med en professor ved Florida State University. Han havde undervist på et sommerkursus i London.

Ud over drabet på Darlene Horton sigtes den 19-årige for fem drabsforsøg i forbindelse med, at han overfaldt en række andre personer på pladsen.

En britisk statsborger er fortsat indlagt på hospitalet med sine kvæstelser, mens en mand fra USA er blevet udskrevet. Det samme er en mand og en kvinde fra Australien samt en israelsk kvinde.

Briten blev ramt i maven. Amerikaneren og den australske mand blev begge stukket i brystet. Kvinden fra Australien og kvinden fra Israel blev stukket i henholdsvis ryggen og armen, oplyser politiet.

Tidligere har medier spekuleret i, om motivet bag knivdrabet og de fem drabsforsøg kunne være terror.

I den forbindelse har britisk politi oplyst, at der ikke er fundet beviser for, at den 19-årige skulle være radikaliseret. Der var snarere tale om et spontant angreb, udløst af den unge mands mentale problemer.

Politiet har tidligere oplyst, at den 19-årige mand er norsk med somalisk baggrund. Han flyttede til Storbritannien i 2002, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Intet tyder indtil videre på, at den mistænktes norske nationalitet og somaliske baggrund har relevans for motivet til hans handlinger, har en talsmand for politiet tidligere udtalt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.