Aalborg

19-årig redningsmand: Jeg gjorde, hvad der skulle gøres

Ung klejnsmedelærlings lynhurtige og modige indsats reddet livet for bilist, der kørte i havnen i Aalborg

Anders Neve Enggaard handlede resolut i tidlig lørdag morgen på kajkanten i Aalborg, da han så en bilist køre i vandet. Foto: Johnny Jacobsen

Anders Neve Enggaard handlede resolut i tidlig lørdag morgen på kajkanten i Aalborg, da han så en bilist køre i vandet. Foto: Johnny Jacobsen

AALBORG:En lynhurtig og modig reaktion fra den 19-årige klejnsmedelærling Anders Neve Enggaard, Aalborg, reddede sandsynligvis livet for den 39-årige mand fra Tylstrup, der tidligt lørdag morgen kørte i havnen i Aalborg i sin bil.

Her er Anders’ beretning om de dramatiske minutter:

- Jeg kom kørende ad Strandvejen langs med havnen og lagde mærke til, at der kørte en bil på kajen, helt ude mod vandet. Det studsede jeg lidt over, men vendte så blikket mod vejen igen. Så så jeg i et glimt ud af øjenkrogen, at bilen kørte ud over kajkanten ved havnetrappen. Jeg sprang ud af min bil og ned til trappen. Her kunne jeg se bilen nede i vandet. Et øjeblik overvejede jeg, hvordan jeg skulle gribe det an og gik et par skridt ned ad trappen, inden jeg sprang i vandet.

Kunne ikke komme ud

- Jeg kunne se, at manden inde i bilen kæmpede for at slå ruden ud med albuen, men uden held. Imens steg vandet inde i bilen. Jeg trak i døren udefra, og han skubbede på indefra, og endelig lykkedes det at få den åbnet, så jeg kunne få ham op, fortæller Anders Neve Enggaard.

Bilen sank derefter lynhurtigt, og et øjeblik havde han fornemmelsen af, at den forulykkede man var på vej til at blive suget med ned, men det lykkedes redningsmanden at få ham med ind.

De næste minutter står lidt fortumlede for Anders Neve Enggaard.

Allerede inden han sprang i vandet, nåede han at råbe til de mennesker, der var stimlet sammen, at de skulle ringe 112, og da han kom op af vandet med den forulykkede, havde han oplevelsen af, at der hurtigt blev taget hånd om dem begge to.

Begge blev kørt til skadestuen, men de havde ikke kontakt til hinanden.

Han gjorde det nødvendige

Den unge mand fortæller om sin dåd i et helt afdæmpet tonefald, som om morgenens drama stadig sidder i ham lørdag eftermiddag, da der ser helt anderledes ud på havnepromenaden, med lunt efterårssolskin og en vrimmel af mennesker, der vil se, hvor det skete.

På spørgsmålet om, hans overvejelser før han resolut sprang i vandet, svarer han:

- Jeg gjorde, hvad jeg kunne se, der skulle gøres.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst