19-årig udsat for røveri: Tævede gerningsmand med flise

Opgør i misbrugsmiljø i Hobro endte med dom på to måneders fængsel for vold og betinget dom med krav om misbrugsbehandling

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:En 19-årig mand fra Hobro er ved retten i Aalborg blevet idømt to måneders ubetinget fængsel plus en måneds betinget fængsel med krav om misbrugsbehandling efter et voldeligt overfald på en mand i en beboelse på Amerikavej i Hobro.

Det voldelige opgør fandt sted i et misbrugsmiljø i Hobro.

Forhistorien til overfaldet var, at den 19-årige et par dage før 25. april ifølge ham selv var blevet udsat for et røveri, hvor flere mænd havde frarøvet ham 50 gram hash og fire gram kokain.

- Han havde derefter hørt, at en af de mænd, han var blevet røvet af befandt sig i en lejlighed på Amerikavej. Den 19-årige allierede sig derfor med tre andre, som alle tog til Amerikavej, hvor de gav den person, de mente havde røvet den 19-årige, en omgang læsterlige klø, forklarer anklager ved Nordjyllands Politi, Bjørn Fogh.

I retten var den 19-årige tiltalt for blandt andet at have slået den anden mand med en flise og en økse. Den 19-årige erkendte, at han havde slået sin modstander med en flise - ikke en fortovsflise, men en flise i størrelse som en herregårdssten.

- Den 19-årige ville ikke oplyse, hvem hans medgerningsmænd var. Og sagen om røveriet mod den 19-årige er endnu ikke afgjort ved retten, oplyser Bjørn Fogh.

Den 19-årige er ikke tidligere straffet og ikke kendt af politiet i forvejen. Han modtog dommen.

Han har siddet varetægtsfængslet siden overfaldet 25. april, og hans dom på de to måneders ubetinget fængsel er derfor afsonet.

Han skal nu i misbrugsbehandling, og den betingede straf på en måneds fængsel kommer kun til udløsning, såfremt han begår ny kriminalitet indenfor det kommende år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.