Udland

19 personer er dræbt i mineulykke i Kina

En af de største mineulykker i Kina i år har fundet sted i provinsen Shanxi.

Rescuers push carts down a coal mine as they carry out rescue operations after a gas explosion Foto: Reuters/China Stringer Network

Rescuers push carts down a coal mine as they carry out rescue operations after a gas explosion Foto: Reuters/China Stringer Network

Mindst 19 personer er omkommet i en kulmineulykke i Kina. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Både kinesiske medier og myndigheder siger torsdag, at det er den værste mineulykke i Kina i år.

Ulykken skete i den nordlige Shanxi-provins i en mine, der er ejet af selskabet Shanxi Datong Coal Mine Group.

Provinsens kommunistiske ungdomsparti siger via officielle profiler på kinesiske sociale medier, at 129 minearbejdere var på arbejde, da ulykken fandt sted. Partiet skriver også, at efterforskningen af ulykken er påbegyndt, skriver AFP.

Kina er verdens største producent af kul, og det er derfor ikke unormalt, at der sker dødelige ulykker af den slags, der indtil videre har kostet 19 personer livet.

Ifølge det statslige kinesiske nyhedsbureau, Xinhua, er det officielle tal for årlige dødsfald blevet mindre det seneste årti, og tallet er nu under 1000 dødsfald om året.

Mange af ulykkerne sker ifølge AFP som følge af, at minebosser stikker penge i lommen, som de ellers får stillet til rådighed for at skabe sikkerhed for minearbejderne.

Ud over minearbejdernes dårlige sikkerhed bliver industrien også presset økonomisk, og Kina har erklæret, at landet vil skære op mod to millioner arbejdspladser i kul- og stålindustrien.

Den seneste større mineulykke fandt sted, da 21 mennesker døde i en brand i en mine i den nordøstlige provins Heilongjiang i november.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.