19 personer kræves fængslet for produktion af joints

Foreløbig kræver politiet 19 af i alt 32 anholdte varetægtsfængslet for at producere joints til Pusherstreet.

28. februar 2013 16:16 - Opdateret 28. februar 2013 16:19

19 personer kræves fængslet for produktion af joints

19 personer vil torsdag blive krævet varetægtsfængslet efter Københavns Politis storstilede aktion, hvor 32 blev anholdt i forbindelse med optrævlingen af en organiseret produktion af joints med hash til Pusherstreet på Christiania.

Ved ransagninger både onsdag og torsdag forskellige steder i København, Nordsjælland og på Københavns Vestegn har politiet blandt andet fundet rør og papir til produktionen.

I en lejlighed i København blev der desuden fundet 13,5 kilo pengesedler fortrinsvis i dansk valuta.

Der skal nok vise sig at være nogle millioner, når pengene senere bliver talt op i en bank, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Task Force Pusherstreet hos Københavns Politi.

De 19, der er i alderen 20-55 år, sigtes for handel med narkotika. Sagerne mod dem spænder fra produktion af joints af 6-8 kilo hash, til produktion af joints af op til 175 kilo.

- Vi har med aktionen søgt at bevise, at der er foregået en stor og organiseret produktion af joints rundt omkring i Københavns-området, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Politiet mener, at der er tale om en produktion på ikke under 270.000 joints, som fortrinsvis skulle sælges i Pusherstreet på Christiania.

Politiet har under sin aktion mod jointsproducenterne fundet en hel del færdige joints samt diverse udstyr fra produktionen. Det var blandt andet tomme rør og papir til fremstillingen, støvmasker, gryder til opvarmning af hash og diverse kværne.

Den formodede hovedmand er en 32-årig mand, der mistænkes for at have solgt tomme hylstre til produktionen af joints. Ham har politiet overvåget siden september sidste år, mens hans netværk blev optrævlet.

Københavns Politi vil bede retten om at lukke dørene, når de foreløbig 19 skal fremstilles. Grundlovsforhørene finder sted i Københavns Byret.

Halvdelen af de 32 anholdte er på offentlig forsørgelse som kontanthjælp eller SU, oplyser Steffen Thaaning Steffensen til Ekstra Bladets netavis.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...