Nationalpark Thy

2,8 millioner kroner til formidling

Vækstforum Nordjylland støtter Nationalpark Thys "Trædesten"-projekt

Formidling er også bedre stier og skiltning i nationalparken.

Formidling er også bedre stier og skiltning i nationalparken.

THY:Nationalpark Thy er støt og roligt ved at samle finansieringen af sit i alt 80 millioner kroner store formidlingsprojekt "Trædesten til Naturen".

Vækstforum Nordjylland er klar med 2,8 millioner kroner til projektet. Endnu mangler regionsrådet at godkende af støttebeløbet, men det sker på rådets møde senere på måneden.

Pengene skal bruges til den del af det Trædestens-projekt som konkret vedrører udbygning af stier og skiltning i nationalparken, ligesom der i følge ansøgningen fra nationalparken også skal ske en udbygning af den digitale formidling til publikum, herunder integration af nye funktioner på app og web. Desuden omfatter projektet formidling gennem blandt andet små tematiske udstillinger.

Torben Juul-Olsen, formand for Nationalparkens bestyrelse, glæder sig over, at der kommer støttekroner fra Vækstforum til Trædesten-projektet, der omfatter tre meget synlige formidlingspunkter. Dels det nye nationalparkcenter i Vorupør, dels fyrtårnene i Lodbjerg og Hanstholm.

- Ud af den samlede projektsum på 80 mio. kroner indgår restaureringen af fyret i Hanstholm med 16. mio. De penge har Thisted Kommune givet, og med 2,8 mio. fra Vækstforum og med de yderligere fem millioner kroner, der er afsat til projektet i kommunens budget for 2018, er vi nu meget langt i at have finansieringen på plads, siger Torben Juul-Olsen.

Det, der mangler, er det endelige tilsagn fra den fond, som forventes at støtte byggeriet af nationalparkcentret i Vorupør med 14 mio. kroner. Prisen for nationalparkcentret er efter budgettet på 31 mio. kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst