Hobro

20 år med genbrug

Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Adelgade fejrer dagen med udsalg og kaffe til kunderne

Arne Nielsen kan sammen med andre frivillige glæde sig over 20 gode år. Arkivfoto

Arne Nielsen kan sammen med andre frivillige glæde sig over 20 gode år. Arkivfoto

HOBRO:20 år med genbrug og en samlet omsætning på næsten 10 millioner kroner.

Det er det fornemme resultat, Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Adelgade 56 B i Hobro kan glæde sig over.

Jubilæet markeres på mandag 7. marts, og det sker naturligvis med en stribe gode tilbud, der om muligt er endnu mere attraktive end de tilbud, Kirkens Korshær frister med i det daglige. Alle sejl er nemlig sat til for at gøre dagen så god og festlig som muligt. Ud over de gode tilbud er der også nybrygget kaffe på kanden til de mange kunder - og frivillige - der forhåbentlig lægger vejen forbi.

Formand i alle 20 år har været Arne Nielsen, og trods stigende konkurrence fra flere andre genbrugsbutikker i Hobro kan han glæde sig over, at Kirkens Korshær så absolut har en stor og trofast kundekreds. En del af forklaringen er måske også den fine beliggenhed på byens strøg.

- I de første syv år fra 1996 til 2003 havde vi butik på Adelgade 43, men siden har vi haft rigtig gode lokaler på Adelgade 56 B på hjørnet af Adelgade og Morellgade, siger formanden.

Omsætningen har i de fleste af årene da også været for opadgående, men netop det med konkurrencen har været mærkbar de seneste to år. Den foreløbige omsætningsrekord blev sat i 2013 med 790.963 kr., , året efter faldt den med ca. 60.000 kr., og i 2015 dykkede omsætningen til 682.000 kr. Absolut ingen katastrofe, selv om man naturligvis tilstræber en så høj omsætning som mulig. Jo mere der omsættes for jo mere kan Kirkens Korshær jo give videre til humanitære formål.

- I det forgangne år blev overskuddet på 386.000 kr., og året før var vi tæt på den halve million, med et overskud på 465.000 kr., fortæller Arne Nielsen.

Omkring 25 frivillige er tilknyttet genbrugsbutikken. De fleste indgår i skiftende vagter. Andre er behjælpelige, når der i private hjem skal afhentes nye genbrugsvarer til salg i butikken.

Ud over butikken i Adelgade har Kirkens Korshær også en stor genbrugsbutik på Jyllandsvej i Hobro.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.