20 år med slik og spegepølser

Jens Erik Olsen - bedre kendt som ”Slikmanden ved Højen” - giver gæsterne en sød oplevelse

Det er 20. år i træk, at Slik­man­den ved Hø­jen - Jens Erik Ole­sen - by­der på søde sa­ger på mar­ke­det.

Det er 20. år i træk, at Slik­man­den ved Hø­jen - Jens Erik Ole­sen - by­der på søde sa­ger på mar­ke­det.

HJALLERUP:Trofaste markedsgæster kender efterhånden ”Slikmanden ved højen”. Det kælenavn har Jens Erik Olesen fra Dorf fået igennem de mange år, han har tilbudt et overflødighedshorn af søde sager på Hjallerup Marked. Hvert år er han at finde ved Højen. Men årets Hjallerup Marked er ganske speciel for Jens Erik Olesen. Ikke fordi han har udvidet sin stand med hele tre meter - men fordi det er jubilæumsår for ham. Det er 20 år i træk, at Slikmanden er kræmmer på markedet. De første ni år solgte han spegepølser, inden han skiftede til slik. Livet som kræmmer er dog kun en hobby, hvor han kan udleve en af sin største lidenskaber - nemlig at handle. - Jeg kan godt lide at handle. Det er sjovt, og det er helt sikkert det, der driver mig. Men jeg kan også lide Hjallerup Marked, fordi det er så stort. Her møder man jo mange mennesker, siger Jens Erik Olesen. Slik lyder måske ikke som det mest oplagte at prutte om prisen om. Men det kan nu sagtens lade sig gøre. - Selvfølgelig kan man handle med mig om prisen. Det er jo en tradition, siger slikmanden, der dog ærgrer sig over, at den traditionen er ved at forsvinde. - Der er ikke så mange, der handler om prisen mere. Og det er ærgerligt. Det er i hvert fald ikke som for 20 år siden. Jeg tror, at det er fordi, at folk i dag har råd til at betale prisen, siger han. I dag skal en kræmmer derfor ikke bare kunne lave en god handel - men give kunderne en god kvalitet og oplevelse, for at de bliver ved med at komme. Og Jens Erik Olesen har en fristelse, som får mange markedsgæster til at styre målrettet mod ”Slikmanden ved Højen” - nemlig et chokoladehjerte med fyld. - Sidste år begyndte jeg at sælge mine chokoladehjerter. Jeg havde købt 100 kilo, og allerede om lørdagen var de udsolgt. Og gæsterne kan huske mig i år, for de ved godt hvor de skal finde mig - og der bliver solgt mange chokoladehjerter, siger han stolt. Jens Erik Olesen har også været med på Sindal Marked i 20 år. Og her har han fået et diplom for sin bedrift. Sådan et har han endnu ikke fået fra Hjallerup Marked, fortæller slikmanden som en pæn hentydning.