20-årig dømt for tredje røveri

Hobroenser fik halvandet års fængsel for røveri i Østjydsk Bank.

Arkivfoto

Arkivfoto

HOBRO:En 20-årig mand blev mandag dømt for sit tredje røveri. Denne gang blev det takseret til halvandet års fængsel.

Domsmandsretten fandt det bevist, at den 20-årige hobroenser 21. september kort før lukketid gik ind i Østjydsk Banks filial i Hobro og truede personalet væk fra kasseområdet. Herefter tog han selv godt 50.000 kroner fra kassen, stoppede dem i plasticpose og flygtede derfra på cykel.

Ændrede forklaring i retten nægtede han sig skyldig og forklarede, at han på gerningstidspunktet var på besøg hos en kammerat i den nærliggende landsby Doense. Den pågældende kammerat var dog ikke indkaldt som vidne, og da den 20-årige selv under grundlovsforhøret få dage efter røveriet indrømmede at have begået det, og hans DNA-materiale blev fundet på cyklen, der blev anvendt til flugten, tog retten altså ikke hans nye forklaring for gode varer.

Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at Miki Nielsen er tidligere straffet, senest for røveri i starten af 2009, og skærpende er det også, at røveriet blev begået mod en bank, hvor udbyttet potentielt kan være højt.

Pengene er ikke fundet

Dommen omfatter også, at han, da han blev anholdt 23. september, var i besiddelse af godt 40 gram hash. Han blev også dømt til at betale erstatning til Østjydsk Bank for de 50.900 kroner, han slap af sted med. Pengene er fortsat ikke fundet. Gerningsmanden tog imod tilbuddet om 14 dages betænkningstid med hensyn til en eventuel anke. Indtil da skal han fortsat sidde varetægtsfængslet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.