20-årig trækker tilståelse for uagtsomt Rømø-drab

Dødskørsel på strand var ikke hensynsløs, mener sigtet, som ikke vil tilstå uagtsomt manddrab.

20-årig trækker tilståelse for uagtsomt Rømø-drab

En 20-årig mand trækker sin tilståelse tilbage i sag om uagtsomt manddrab på Lakolk Strand på Rømø 11. juli. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sagen skulle have været behandlet ved retten onsdag, men bliver nu udsat. Den skal i stedet behandles som en domsmandssag.

- Vi fremsender nu sagen til retten og beder om, at der bliver sat en dato for sagen snarest muligt, siger anklager Stine Pedersen.

Den 20-årige mand sad bag rattet i en bil, der væltede på Lakolk Strand på Rømø under en håndbremsevending. I bilen var fire andre, og en af dem mistede livet i ulykken.

Den 20-årige har siden siddet varetægtsfængslet, og anklagemyndigheden havde fået det indtryk, at han ville erkende sig skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, men det vil han altså ikke.

Den 20-årige erkender de faktiske omstændigheder i sagen, men han mener ifølge Stine Pedersen ikke, at han har kørt hensynsløst.

Onsdag står den 20-årige til at skulle løslades, fordi fristen for hans varetægtsfængsling udløber. Stine Pedersen oplyser dog, at man vil bede retten om at forlænge fængslingen frem til, at sagen kommer for retten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst