20 timers nonstop regn på DUS-lejr

Det slog imidlertid ikke børnene fra Kærby ud. Det er 13. år i træk Kærdussen er på Egholm

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Madmødrene - og en enkelt madfar - hakkede grøntsager til aftenens festmenu. Fra venstre Eva Melchior, Karin Andersen, Sebastian Schellbach og Dorthe Kandi.

EGHOLM:Selv 20 timers nonstop regn i løbet af mandagen kunne ikke slå kække DUS-børn med søskende og forældre ud. Enkelte valgte dog at fortrække og tilbringe natten til tirsdag under de lune dyner derhjemme. Men de fleste holdt ud. Det er 13. år i træk, at skolefritidsordningen, Kærdussen på Kærbyskolen i Aalborg, tilbringer den første uge af skolesommerferien på lejr så langt væk fra hjemmet som på Egholm, hvor 250-300 børn og voksne er samlet. Der er både vand og færge til at give fornemmelsen af afstand. Tidløst For børnene er det anledningen til at opleve nogle dage, hvor tiden ikke spiller nogen rolle, og hvor dagens største spørgsmål er, hvor meget slik, man kan få for 20 kr. Nogle er så fornuftige at dele 20’eren op i to 10’ere, således at der også er en ration til aftenhyggen. Der er kø ved slikudsalget det meste af dagen. Lejren startede søndag og slutter i morgen torsdag. Selv om de allerede på andendagen vågnede op til regn, var der imidlertid ikke nogen forhindring for, at de planlagte aktiviteter kunne gennemføres. Det skete så bare med regntøj på. Der opføres rollespil med sværdslag, laves perler og træsnit, ligesom konkurrencer hører til højdepunkterne. I går eftermiddags gjaldt det om at finde nedgravede æg i sandet. Opgaven gik naturligvis på at få dem tryllet frem i hel stand. Livreddere Og så trak vandet naturligvis som en magnet. Søndag var der flere der badede. I går vadede børnene iført støvler i fjorden, hvor et område var indhegnet og overvåget af to livreddere, udlånt fra Svømmeland. Der blev fisket med net og fanget krabber, og når børnene gik til frokost, blev krabberne sluppet fri og var klar til at blive fanget ind igen i løbet af eftermiddagen. Festmiddagen Mens børn og voksne hyggede sig med hinanden, var madholdet i gang i det interimistiske køkken. Steen Andersen, udlært slagter, havde fem stykker inderlår til bruning over åben ild. De skulle siden på grillen, og den store pande var fri til en større portion paella. Imens blev 40 kg kartofler gjort klar til at blive kogt, og endelig ikke salt på, før vandet koger. For saltvand er længere om at komme i kog end ferskvand. Det er værd at lægge sig bag øre, når det er større portioner, det drejer sig om. Det var tirsdag aften, man samledes om den store festmiddag. Det er gratis for DUS-børnene at være med. Udgifterne er lagt ind i årsbudgettet, fortæller afdelingsleder Karin Henriksen fra Kærbyskolen. Kost og logi Derimod betaler forældre og søskende 70 kr. pr. dag for kost og logi i teltene, som skolen ejer. - Og det er jo en billig campingferie, fortalte Michael Antonsen, far til en pige i 3. klasse. Det er tredje år, han er med. Han og konen deler dagene mellem sig. For Kærdussen betyder lejren et lille overskud, som bruges til fornyelse af telte og udstyr, så man er klar igen til næste år.

Forsiden