Udland

200.000 er flygtet fra Aleppo på to dage

Det syriske regimes angreb på Aleppo har fået mange til at flygte, men endnu flere er fanget i byen, siger FN.

200.000 er flygtet fra Aleppo på to dage

200.000 mennesker er i de seneste to dage flygtet fra Syriens største by, Aleppo, hvor præsident Bashar al-Assads styrker har intensiveret deres angreb. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

FN's humanitære chef, Valerie Amos, siger, at et ukendt antal mennesker er fanget i byen og opfordrer indtrængende til en sikker adgang for nødhjælpsgrupper.

Ifølge Valerie Amos vurderer Internationalt Røde Kors og Syriens Arabiske Røde Halvmåne, at 200.000 mennesker er flygtet fra Aleppo og omegn i løbet af de sidste to dage.

Flugten fra byen skyldes, at regeringsstyrker i den seneste uge har fået forstærkninger i form af flere soldater, kampvogne og helikoptere for at kunne angribe oprørerne, der har bidt sig fast i størstedelen af landets største by med omkring 2,5 millioner indbyggere.

- Det vides ikke, hvor mange mennesker, der er fanget på steder, hvor kampene fortsætter i dag, siger Amos.

Hun siger videre, at hun er "ekstremt bekymret over, hvilken betydning brugen af mortérangreb, brug af kampvogne og andre tunge våben" vil have på civilbefolkningen i Aleppo, Damaskus og andre steder.

Titusinder af syrere har søgt tilflugt i nabolandene Jordan, Irak og Tyrkiet i de seneste dage. Mange er også flygtet til Algeriet.

Amos siger, at mange mennesker i Aleppo har søgt tilflugt i skoler og andre offentlige bygninger.

- Der er en akut mangel på mad, madrasser og tæpper, drikkevand og hygiejneforsyninger, siger hun.

Amos opfordrer alle parter i kampene til at sikre, at de ikke rammer civile og at de tillader humanitære organisationer en sikker adgang til at levere hjælp.

- Sikkerhedssituationen i byerne og langs hovedtransportruterne gør det meget vanskeligt for humanitære organisationer at nå frem til de fordrevne familier i Aleppo, Hama og andre områder, siger Amos.

På trods af den meget farlige situation fortsætter Røde Halvmåne, FN og private organisationer med at levere nødhjælp, hvor det er muligt, tilføjer hun.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.