Udland

200 blev tilbageholdt af politiet i Ferguson

Myndighederne anvendte små ubemandede dronefly til overvågning. De cirkulerede hen over folkemængden i gaderne

Omkring 200 demonstranter blev tilbageholdt af politiet under urolighederne i den amerikanske by Ferguson mandag i forbindelse med markeringen af årsdagen for et politidrab på en ubevæbnet sort teenager, oplyser politichef Jon Belmar.

Demonstrationerne var præget af folk, som gik med flag og transparenter, spillede på trommer og råbte slagord mod politiet.

Men det kom til flere voldelige konfrontationer mellem demonstranter og politi.

- Ni personer blev tilbageholdt af politiet, fordi de blokerede for trafikken nær centrum, siger talsmænd for politiet.

Derudover blev 60 personer, som demonstrerede foran en retsbygning i St. Louis pågrebet. Derudover blev der løbende foretaget anholdelser.

- Vi er nødt til at sikre den offentlige ro og orden, men demonstranterne har lov til at gå gennem gaderne, siger Belmar, som giver voldelige demonstranter skylden for sammenstødene.

Myndighederne anvendte små ubemandede dronefly til overvågning. De cirkulerede hen over folkemængden i gaderne

Der blev erklæret undtagelsestilstand i Ferguson, som er forstad til St. Louis, efter at en 18-årig blev skudt og alvorligt såret i en skudveksling med politiet.

Den 18-årige skal have åbnet ild mod politiet med en stjålen pistol, og han er sigtet for væbnet angreb på flere politifolk.

Fire erfarne civilklædte betjente deltog i skudvekslingen.

Politiet siger, at der blev affyret omkring 40 skud.

- De personer, som affyrede skud, var kriminelle, ikke demonstranter, siger politichef Jon Belmar.

Michael Brown blev 9. august 2014 stoppet af politiet mistænkt for at have stjålet cigaretter. Han var ubevæbnet, men blev dræbt af mindst seks skud affyret af en hvid betjent, Darren Wilson.

Dagen efter, den 10. august, endte et mindeoptog med plyndringer og sammenstød med politiet. Over 30 blev anholdt. De efterfølgende dage og uger var der gentagne protester og uroligheder i byen, og Nationalgarden blev tilkaldt.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.