Hanstholm

200 KFUM- spejdere var til morsestævne

Traditionen tro vrimlede det med grønne spejderdrenge og -piger i byplantagen og ved bunkermuseet torsdag.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sognepræst Finn Feilan var aktiv ved ballonfyldningen med helium. Og man kunne godt spøge med ham om, at han havde Helligånden på flaske.

Det er blevet en tradition, at KFUM-spejdere - af begge køn - mødes til stævne i Hanstholm hvert år på Kristi himmelfartsdag, og i år deltog over 200 spejdere og ledere fra hele Thisted Kommune i stævnet. Ved ankomsten blev alle udstyret med gelé i håret og store papører, før de blev sendt ud for at lytte - og i øvrigt deltage i en lang, lang række konkurrencer rundt omkring i byplantagen og ved bunkermuseet med discipliner som at stable papkasser, kaste med redningsreb og sten eller lave kløpinde. Samtidig forberedte de sig på den afsluttende friluftsgudstjeneste ved at arbejde med morsekoder, som de skulle bruge til at skrive en lille bøn på et stykke papir. Bønnen blev så fæstet til en ballon med helium, og som afslutning på gudstjenesten blev alle ballonerne under Fadervor sendt til himmels. Ifølge sognepræst Finn Feilan, som selv var særdeles aktiv ved heliumfyldningen af ballonerne, et billede på, at Jesus steg til himmels for at kunne være universelt til stede alle steder på én gang. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad fredag