2016 blev et rekordår for Fjord Line

Rickard Ternblom, koncernchef i Fjord Line glæder sig over det gode resultat.

Privatfoto: Fjord Line

Rickard Ternblom, koncernchef i Fjord Line glæder sig over det gode resultat. Privatfoto: Fjord Line

Er Stigende passagertal og en effektiv drift ligger bag, at rederiet Fjord Line forbedrede sit resultat før skat med 236,6 millioner kroner (NOK) i 2016.

- Vi er glade for at kunne melde så godt et resultat ud. Efter tunge investeringsår og juridiske kampe i 2014 og 2015 kunne vi i 2016 fokusere fuldt og helt på at tilbyde kunden det bedst mulige produkt. Det har givet resultater, som vi er stolte af at vise frem, siger Rickard Ternblom, koncernchef i Fjord Line.

Resultatet for Q4 2016 viser gennemgående særdeles positive tal for selskabet med de miljøvenlige skibe. I årets tre sidste måneder steg omsætningen med 45 procent. Og i en ellers traditionelt udfordrende periode på året for rejsebranchen var tabet desuden halveret i forhold til 2015.

Ser man på 2016 som helhed, har selskabet også grund til at smile. Fjord Line kan glæde sig over en stor stigning på både omsætning (29 procent), passagerer (10 procent), biltrafik (8 procent) og fragtvolumen (12 procent). Den markante resultatforbedring er hovedsageligt drevet af trafikvækst, højere indtægter per gæst, effektiv drift og lavere omkostningsniveau.

Samtlige fire skibe i Fjord Lines flåde, henholdsvis MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord, som sejler på ruterne Hirtshals - Stavanger - Bergen og Hirtshals - Langesund, HSC Fjord Cat mellem Hirtshals - Kristiansand og MS Oslofjord på ruten Sandefjord - Strømstad, har bidraget til væksten.

Insourcing af taxfree-drift på samtlige skibe har også spillet positivt ind på resultatet for 2016, men vil først give fuld bundlinjeeffekt i 2017.

- 2016 viser, at vi for alvor er blevet et konkurrencedygtigt rederi, som driftes lønsomt. Det er en udvikling, vi skal bygge videre på. I år er vi fast besluttede på at tage nye skridt, både hvad gælder kundeoplevelser og resultat, siger Rickard Ternblom.

Fjord Line blev grundlagt i 1993 og har i dag omkring 750 medarbejdere, hvoraf 300 arbejder på land i Hirtshals, Bergen, Stavanger, Egersund, Langesund, Kristiansand, Sandefjord og Strömstad, mens 450 er ansat på søen på helårsbasis. I sommersæsonen øges antallet af ansatte med cirka 150 medarbejdere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.