2021 er indledt med langt færre skudsager end sidste år

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der gennemsnitligt set sjældnere end i fjor er blevet affyret bandeskud.

Politiet har i de første tre måneder af 2021 registreret seks skudepisoder, som har forbindelse til rocker- og bandemiljøet. Gennemsnitligt set er det markant færre end i fjor. (Arkivfoto).

Politiet har i de første tre måneder af 2021 registreret seks skudepisoder, som har forbindelse til rocker- og bandemiljøet. Gennemsnitligt set er det markant færre end i fjor. (Arkivfoto).

KØBENHAVN:Foreløbig tegner 2021 til at byde på færre bandeskyderier end sidste år. Ifølge nye tal fra Rigspolitiet har der i årets første tre måneder været seks skudepisoder, som efter politiets vurdering er relateret til rockere eller bander.

Det svarer i gennemsnit til to om måneden. I 2020 lå det gennemsnitlige antal bandeskyderier på mere end fire om måneden. I løbet af årets 12 måneder registrerede politiet 49 episoder.

Politiet udgiver hvert kvartal en statusrapport om rocker- og bandesituationen i Danmark. Og det er i den seneste udgivelse, at de nye tal fremgår.

Tallene viser også, at 2021 indtil videre blot har budt på ét drab, som er banderelateret. I 2020 registrerede politiet 16 bandedrab.

Drabet skete i Hillerød 2. januar. Her sad 38-årige Cem Kaplan og fire andre mænd fra gadebanden NNV i en bil af mærket Audi, da der blev affyret en byge af skud mod bilen. Et af skuddene dræbte Cem Kaplan. En anden mand blev såret.

Efterfølgende blev en 41-årig mand anholdt og fængslet i sagen. Manden har tilknytning til rockergruppen Bandidos, som ifølge Rigspolitiet ligger i en voldelig konflikt med NNV.

Drabssigtelsen mod den 41-årige er blot en af 1916 sigtelser, som politiet i løbet af årets tre første måneder har rejst mod folk, som er registreret som rocker- eller banderelaterede.

Ud over ham sad 384 rockere eller bandemedlemmer i fængsel ved udgangen af marts, fremgår det af Rigspolitiets rapport.

Tilknytning til rocker- og bandemiljøet har blandt andet betydning i retssager, hvor det udløser en forhøjet straf, hvis en forbrydelse begås som led i en igangværende konflikt mellem to grupper.

I den forbindelse bliver det fremlagt, hvorvidt en person er registreret af politiet som rocker eller bandemedlem. Men det er op til retten i den konkrete sag at vurdere, om den vurdering holder vand, og om den har betydning for sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden