21-årig dømt for sexkrænkelser: 91 nye sigtelser

En 21-årig mand er dømt for at krænke 23 piger på internettet. Nu er han mistænkt for 91 nye krænkelser.

21-årig dømt for sexkrænkelser: 91 nye sigtelser

En 21-årig jurastuderende fra Værløse er mistænkt af Nordsjællands Politi for at stå bag 91 seksuelle krænkelser af mindreårige piger. Tidligere er den 21-årige dømt til ni måneders fængsel for at krænke 23 piger.

Antallet af sigtelser er steget løbende i efterforskningen, og den 21-årige mand får formentlig flere sigtelser mod sig, oplyser Nordsjællands Politi.

- Vi forventer yderligere sigtelser, fordi vi stadig undersøger computere og profiler, så vi kan finde flere forurettede og afhøre dem, siger efterforskningsleder Kenneth Støvhase til Ritzau.

Manden har ifølge politiet krænket omkring 45 nye ofre over internettet ved såkaldt grooming, hvor voksne i chatroom på nettet kommer i kontakt med børn, som de udvikler et tillidsforhold til med henblik på at udnytte dem seksuelt.

- Langt de fleste forurettede er piger i alderen 11-14 år, oplyser Kenneth Støvhase.

Den 21-årige har ifølge politiet aldrig mødt sine unge ofre fysisk, men han bad dem tage tøjet af, mens computerens webcam var tændt.

Når pigerne efter kortere eller længere tids korrespondance sagde stop, truede han dem med at offentliggøre nøgenbilleder, medmindre de udførte seksuelle handlinger for ham.

Af de 91 nye sigtelser handler de 41 om forsøg på blufærdighedskrænkelser.

Manden er også sigtet for 13 forsøg på samleje med mindreårige, selvom han ikke fysisk har mødt ofrene. Det kan lade sig gøre ved at kræve bestemte ting udført over netchat, forklarer efterforskningslederen.

Videre er den 21-årige sigtet for et tilfælde af anden kønslig omgang end samleje, otte forsøg på anden kønslig omgang end samleje med mindreårige og 21 forsøg på ulovlig tvang.

Den 21-årige fik en straf på ni måneders fængsel sidste år, hvoraf han skulle afsone de tre med det samme. Resten af straffen blev gjort betinget af, at han gennemgik et sexologisk behandlingsforløb i to år.

Han skulle også betale erstatning på 5000 eller 8000 kroner til en stor del af de piger, det gik ud over.

Den 21-årige har siddet varetægtsfængslet siden 24. oktober sidste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.