Hanstholm

21 timer med ro(-lige) tag

Fiskeskipper Kjetil Petersen roede søndag over Skagerrak

Vejrudsigten var god, og det er også nødvendigt, når man som Kjetil Petersen krydser Skagerak i en ”vældig liten båd”.Privatfoto

Vejrudsigten var god, og det er også nødvendigt, når man som Kjetil Petersen krydser Skagerak i en ”vældig liten båd”.Privatfoto

HANSTHOLM:To timer over midnat natten til søndag fattede fiskeskipper Kjetil Petersen årene i sin robåd og startede ud på det, han kalder for en tur ”bare for sjov”, skriver Thisted Dagblad tirsdag.

Hen ad klokken 23 søndag aften, 21 timer, utallige åretag og godt 63 sømil senere, var Kjetil Petersen i Hanstholm efter en tur tværs over Skagerrak fra Søgne mellem Kristiansand og Mandal i Norge.

Skulle bare gøres

Fornøjelsesturen var et af de projekter, der bare skal gøres, fortæller Kjetil Petersen, som valgte sit afsejlingstidspunkt med skyldig hensyntagen til en god vejrudsigt og det forhold, at turen blev tilbagelagt i en ”vældig liten båd”.

På forhånd var den norske roers forudsætninger for at tage af sted gode. I hvert fald når det gælder kendskab til det farvand, der skulle krydses. Kjetil Petersen er fiskeskipper, og færdes til daglig ombord på sin båd VA-24-S ”Poseidon”. Til en vis grad var det også hans arbejde, der gjorde, at kursen blev sat mod Hanstholm Havn. Den er nemlig hjemhavn for HM 424 ”Westbank” med Henrik Christensen som skipper.
- Han fisker jeg sammen med, fortæller Kjetil Petersen, som ikke havde annonceret sin ankomst på forhånd.

En overraskelse

Besøget fra Norge kom som lidt af en overraskelse for Henrik Christensen.

- Men jeg tog ham da pænt i hånden og sagde ”Daw”. Så sagde Kjetil ”Av”, for han havde ømme hænder, fortæller Henrik Christensen.
Mandag var Kjetil Petersen igen på vej hjemover, men ikke i robåd. Henrik Christensen havde skaffet kørelejlighed med en kølebil, der skulle til Norge. Robåden henter han senere på ugen, når han kommer til Hanstholm med ”Poseidon”, hvor der er plads til den på dækket.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.