København

22-årig var på internetcafé mellem to drab

Mellem skyderiet på Krudttønden og skyderiet i Krystalgade var gerningsmanden på internetcafé, siger politiet

Foto: David Leth Williams, Scanpix

Foto: David Leth Williams, Scanpix

KØBENHAVN:Den 22-årige mand, som formodes at stå bag weekendens terrorangreb i København, var på internetcafé mellem det første og det andet skyderi.

Det oplyser politiet på en kort briefing af pressen mandag.

Om efterforskningen siger politiinspektør Jørgen Skov, at gerningsmanden var på netcafé på Nørrebrogade lørdag aften mellem klokken 22 og 22.25.

Efterlyser vidner

Politiet er meget interesseret i at høre fra vidner, som har set manden komme til stedet, eller har set ham forladt det.

Desuden ønsker politiet at få klarhed over, om den 22-årige var i selskab med andre.

Netcafeen hedder Powerplay.

Politidirektør ved Københavns Politi, Thorkild Fogde, fortæller om de fem politibetjente, som blev såret under de to første skyderier, at de efter omstændighederne har det godt.

Betjente udskrives

- Alle fem sårede politifolk ventes udskrevet i løbet af ugen, fortæller politidirektør Thorkild Fogde fra Københavns Politi.

- Vores operationer er forløbet planmæssigt, siger politidirektøren, som tilføjer, at hele forløbet med de voldsomme hændelser dog senere vil blive evalueret.

Begge politichefer afviser i øvrigt at besvare en række spørgsmål fra pressen - blandt andet om sikkerhedsforanstaltningerne de to steder, og om de var tilstrækkelige.

Jørgen Skov nøjes med at sige, at man handlede på grundlag af trusselsvurderinger fra PET.

/ritzau/