23-årig fængslet for drab på Færøerne

Færøsk Politi har sigtet en 23-årig mand for drabet på en 36-årig mand på Suduroy på Færøerne.

En 23-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger for drabet på en 36-årig mand på Færøerne.

Færøsk Politi fik en anmeldelse lørdag om et dødsfald i bygden Hvalba på Suduroy. Ved politiets ankomst til stedet blev det konstateret, at en 36-årig mand var afgået ved døden.

Politiet har siden anmeldelsen efterforsket sagen som et mistænkeligt dødsfald og i den forbindelse blev to mænd - en 23-årig og en 39-årig - anholdt, skriver Færøsk Politi i en pressemeddelelse.

Den 23-årige blev søndag fremstillet i et grundlovsforhør i Færøernes Ret, sigtet for drab. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så det er ikke muligt at få flere oplysninger om drabets omstændigheder.

Den 39-årige, der også blev anholdt i sagen, er løsladt af politiet og på nuværende tidspunkt uden for mistanke i sagen.

Den 23-årige klagede ikke over fængslingen.

Politiet har søndag fået assistance fra Rigspolitiet med to kolleger fra Rejseholdet, to kolleger fra Kriminal Teknisk Center og en hundefører fra Nordsjællands Politi, samt en retsmediciner fra Syddansk Universitet.

Drabssager er sjældne på Færøerne. Sidste år blev en 68-årig mand varetægtsfængslet for drab på 61-årig mand i Torshavn.

Politiet har i sigtelsen taget et vist forbehold for, at der i stedet kan være tale om vold med døden til følge, som straffes mildere. Der er endnu ikke faldet dom i sagen.

I 2012 blev en kroatisk mand dømt i en spektakulær sag, hvor liget af den dræbte aldrig blev fundet.

Men inden den sag skal man helt tilbage til 1980'erne for at finde en domfældelse for drab på Færøerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.