23 kræves fængslet efter hashaktion i Jægersborggade

Tre fuldgyldige medlemmer af HA og en AK81'er er blandt de mistænkte i stor sag om omfattende hashhandel.

Politiet vil have varetægtsfængslet 23 mænd, der onsdag blev anholdt ved en stor politiaktion mod hashhandel i Jægersborggade på Nørrebro i København.

Mændene, der er i alderen fra 15 til 41 år, fremstilles torsdag i grundlovsforhør i Københavns Byret.

Politiet sigter mændene for i fællesskab at stå bag omfattende og organiseret hashhandel i Jægersborggade i perioden fra 25. september sidste år til nu.

Tre af mændene er fuldgyldige medlemmer af Hells Angels og en er AK81'er. Resten er producenter af joints, vagter, sælgere eller stik-i-rend-drenge (runnere).

- Vi er meget tilfredse med resultatet af gårsdagens aktion, der var rettet mod hashpusherne i Jægersborggade og deres bagmænd, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, afdelingen for organiseret kriminalitet hos Københavns Politi.

Ved grundlovsforhøret vil anklagerne, Pia Simon og Ulrich Thomsen, kræve sagen behandlet for lukkede døre.

Der er ifølge sigtelserne tale om produktion af og handel med mindst 100.583 joints indeholdende ikke under 262 kilo hashmix. Jointene er blevet solgt i Jægersborggade til et større antal personer.

- I alt anholdt vi 29 personer i går (onsdag, red.). Seks af dem er blevet løsladt igen. Tre er koner eller kærester til anholdte, og de resterende tre har ikke noget med sagen at gøre, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Ved aktionen, der omfattede ransagning af 30 adresser, deriblandt HA's klubhus på Svanevej, fandt politiet blandt andet steder, hvor der blev produceret joints.

Politiet har beslaglagt omkring 250.000 kroner i kontanter. Hovedparten blev fundet hos fuldgyldige HA-medlemmer, oplyser politiet.

Desuden blev der fundet seks kilo hash, anabolske steroider samt blandt andet Viagra-piller.

Endelig lagde politiet hånd på et større antal ulovlige knive, slagvåben, tåregas og peberspray, samt to Harley-Davidson motorcykler og en Mercedes.

Jægersborggade har i årevis været et kendt sted for hashhandel, og politiet har de seneste seks måneder haft en efterforskning i gang for at få sat en stopper for noget af det.

Politiet leder stadig efter flere mistænkte, men vil ikke sætte tal på, hvor mange det drejer sig om.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.