23 soldater dræbt i konfrontation mellem Iran og Israel

Ingen er ifølge Israel dræbt på israelsk side, men flere soldater i Syrien skal være dræbt i konfrontationen.

En fire timer lang konfrontation mellem iranske styrker i Syrien og israelsk militær skal ifølge en observatørgruppe have kostet flere soldater livet i Syrien.


Ifølge den britiskbaserede overvågningsgruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder er 23 soldater dræbt.

Israelske raketangreb ramte flere militære positioner i Syrien, herunder iranskstøttede militser nær den syriske hovedstad Damaskus.

Fem syriske soldater skal her være blevet dræbt samt 18 soldater fra iranskstøttede militser, meddeler observatørgruppen. Det er uvist, om der er iranere blandt de dræbte.

Tidligere torsdag meddelte den israelske forsvarsminister, Avigor Lieberman, at ingen er tilskadekomne eller dræbt i Israel efter nattens konfrontation.

Ifølge forsvarsministeren angreb Israel, efter iranske styrker i Syrien sendte raketter mod israelske militære stillinger i de omstridte Golanhøjder torsdag aften.

Det er seneste udvikling efter en længere tids optrapning, hvor Israel har angrebet iranske positioner i det borgerkrigshærgede Syrien, fordi de føler sig truet af Irans fremfærd i området.

- Vi har ramt næsten alt iransk infrastruktur i Syrien. De skal huske ordsproget: Hvis det regner på os, så stormer det hos dem, lød det tidligere fra den israelske forsvarsminister.

Nattens beskydninger frem og tilbage er de mest direkte krigshandlinger mellem de to lande nogensinde.

Det er samtidig Israels hårdeste angreb på syrisk grund siden Yom Kippur-krigen i 1973, hvor en syrisk-egyptisk koalition angreb Israel.

Ifølge Israel blev landet ramt af 20 missiler afsendt af iranske al-Qud-styrker, en enhed dedikeret til at kæmpe i udlandet. Det fik Israel til at svare igen.

Det russiske forsvarsministerium oplyser, at Israel brugte 28 krigsfly og affyrede omkring 70 missiler. Det skriver det russiske nyhedsbureau Interfax ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge det russiske ministerium blev omkring halvdelen af missilerne skudt ned af det syriske missilforsvar.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst