Udland

23 syrere vil tage valgkampen op med Bashar al-Assad

24 kandidater vil stille op til det syriske præsidentvalg i næste måned. Kun tre kommer på stemmesedlen.

23 syrere vil forsøge at vippe præsident Bashar al-Assad af pinden, når Syrien holder præsidentvalg den 3. juni.

Således annoncerede den såkaldte øverste forfatningsdomstol torsdag, da tidsfristen til at melde sig som kandidat udløb, at 24 kandidater havde meldt sig.

Alt tyder dog på, at Bashar al-Assad vil genvinde magten i det borgerkrigshærgede land, hvor omkring 150.000 mennesker er blevet dræbt, siden oprøret mod Assad startede i marts 2011.

Forfatningsdomstolen vil nu bruge de næste fem dage på at undersøge de 24 kandidater og afgøre, om de har de rette kvalifikationer til at bestride præsidentembedet.

Det forventes, at der maksimalt vil være tre kandidater på stemmesedlen, og det er hævet over enhver tvivl, at Bashar al-Assad er en af dem.

- 24 har sendt en ansøgning til at blive syrisk præsidentkandidat, og domstolen vil begynde sit arbejde fredag med at undersøge, om kandidaterne opfylder kandidat-kriterierne, siger lederen af den øverste forfatningsdomstol, Adnan Zureig.

For at få sit navn på stemmesedlen, skal kandidaterne vinde støtte fra mindst 35 af parlamentets 250 medlemmer, og man skal have boet i Syrien i de sidste 10 år.

Det sidste kriterium udelukker hovedparten af oppositionens frontfigurer, der bor i eksil.

Bashar al-Assad er sikker på at komme på stemmesedlen, da hans Baath-parti har 161 pladser i parlamentet, og alle vil erklære deres støtte til Syriens præsident.

Bashar al-Assad har været Syriens præsident siden 2000, hvor han overtog posten efter sin afdøde far.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst