Nigeria

234 kvinder og børn befriet fra Boko Haram

I løbet af få dage er det lykkedes at befri op mod 500 kvinder og børn

En soldat fra den nigerianske hær taler med nogle af de piger og kvinder, der er blevet befriet fra Boko Haram. Foto: Scanpix

En soldat fra den nigerianske hær taler med nogle af de piger og kvinder, der er blevet befriet fra Boko Haram. Foto: Scanpix

NIGERIA:Soldater fra Nigerias hær har i en ny offensiv mod Boko Haram befriet yderligere 234 kvinder og børn fra et skovområde i det nordøstlige Nigeria, oplyser militæret fredag aften.

De mange kvinder og børn har ifølge en meddelelse været holdt som gidsler, men blev torsdag befriet.

- De er blevet evakueret og har tilsluttet sig de andre (befriede gidsler, red.), står der at læse i meddelelsen.

De seneste dage er det lykkedes at befri over 500 kvinder og børn fra Boko Haram, den islamistiske bevægelse, som har kontrol over flere områder i den nordlige del af Nigeria.

Hæren lover, at operationerne mod Boko Haram vil fortsætte, og målet er at befri gidsler og ødelægge bevægelsens ”terroristlejre”.

Det er uvist, hvilke gidsler der denne gang er blevet befriet. Boko Haram bortførte 276 skolepiger fra en kostskole i byen Chibok i april 2014.

Af dem lykkedes det 57 at flygte umiddelbart efter bortførelsen, men omverdenen har ikke fået livstegn fra de øvrige 219 i løbet af det seneste år.

Lejre i skov

De blev angiveligt bortført til lejre i Sambisa-skoven, og det er netop her, at de nye gidsler er blevet befriet fra.

Antallet af befriede gidsler vidner om, at Boko Harams taktik med massebortførelser af kvinder og børn indtil videre har virket.

Ifølge Amnesty International er omkring 2000 kvinder og børn blevet bortført til Boko Haram-lejre siden begyndelsen af 2014.

Gruppens bortførelser og angreb mod skoler vurderes at være medvirkende til, at præsident Jonathan Goodluck tabte præsidentvalget i marts til Muhammadu Buhari.

Buhari, der tiltræder 29. maj, har svoret at ville ødelægge den militante bevægelse, der ønsker at oprette en islamisk stat i det nordøstlige Nigeria.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.