24.000 deller på lager

De mest omfattende forberedelser til sommerens fiskebord i auktionshallen fandt sted allerede i februar

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kasserer Klaus Nielsen og fars-rører Kurt Carlsen inspicerer årets fiskefrikadelleproduktion. 100 per pose, tre poser i en kasse -i alt cirka 24.000 lækre deller på fryselager på havnen i Skagen. Foto: Hans Ravn

Det forlyder, at der var kø ved brusebadet og at tøjet blev smidt uden for døren, da SIK’s venner, familie, koner og kærester var færdige med at stege fiskefrikadeller. Det var en weekend tilbage i et snedækket Skagen, at 18 frivillige var samlet for at røre farsen, forme dellerne, stege dem, køle dem ned og endelig lægge dem på fryselager. 24.000 fiskefrikadeller blev det vist nok til. Lørdag den 24. og søndag den 25. juli er fiskefrikadellerne klar til at blive spist ved det traditionsrige Fiske-ta-selv-bord i auktionshallen i Skagen. Det er SIK’s venner, der arrangerer det store fiskebord, der også byder på flere slags sild, røgvarer, laks og rejer samt alt nødvendigt tilbehør. Penge til klubbens unge - Fiskebordet er uden sammenligning vores største indtægtskilde. Hvert år i weekenden i uge 29 tjener vi cirka 200.000 kroner på fiskebordet, fortæller kassereren i SIK’s Venner, Klaus Nielsen. SIK’s Venner - venneforeningen for Skagen Idræts Klub - har kun et eneste formål, nemlig at tjene penge til fodboldklubben - primært til ungdomsafdelingen. Samlet set bliver det årligt til et tilskud på 250.000 kroner. Forløberen for fiskebordet i auktionshallen var et telt på stadion, to pander og 300 fiskefrikadeller. I år er 1,2 tons fisk omdannet til fiskefars. Kurt Carlsen, der passer godt på de nedfrosne fiskefrikadeller er også ham, der rører farsen. Det er den samme gode og gamle opskrift, der bruges år efter år. En del af hemmeligheden ved de efterspurgte fiskefrikadeller er i følge Kurt Carlsen en vis portion guldlaks, men ellers er torsk og mørksej - eller hvad man nu kan få fat på - vigtige ingredienser. 80 frivillige hjælpere I selve weekenden den 24. og 25. juli er 80 frivillige hjælpere - primært forældre - involveret i arbejdet i auktionshallen. SIK’s Venner har investeret i to store industriovne, hvor fiskefrikadellerne lunes inden de anrettes og serveres for gæsterne. Entréen i auktionshallen er 75 kroner. For de penge får man alt det fisk, man kan spise, og man må endda komme flere gange i løbet af dagen. Blandt de faste gæster om lørdagen er mange motorcyklister, da det også er den weekend, der er MC-træf. - Der er så mange mennesker i byen, at der ikke går kunder fra andre restaurationer. Vi trækker mange folk til havnen, og vi møder i det hele taget stor støtte denne ene gang om året, fortæller Klaus Nielsen.