25.000 danskeres husforsikring kan være værdiløs

Er du kunde hos Husejernes Forsikring, ser det sort ud. Selskabet er lukningstruet, og kunderne står svagt.

Ritzau
CARSTEN ALSTRØM HANNE MORTENSEN HUSKØB EJENDOMSMÆGLER BRØNSHØJ HOME Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
16. november 2016 17:36 - Opdateret 16. november 2016 17:39

De 25.000 husejere med en forsikring hos Husejernes Forsikring står i en meget dårlig situation. Moderselskabet bag Husejernes Forsikring, Gable Insurance, er indstillet til lukning.

Det siger jurist i Forbrugerrådet Tænk Lea Markersen.

- Det ser fuldstændig håbløst ud for kunderne på nuværende tidspunkt. De er ikke dækket af nogen former for garanti, som en række selskaber ellers er omfattet af. Men selskabet her er udenlandsk og har ingen garanti.

Husejernes Forsikring sælger ejerskifteforsikringer. Det har siden 2013 fået 25.000 danskere som kunder.

Lea Markersen hæfter sig ved, at kunderne har haft meget svært ved at gennemskue, at selskabet var udenlandsk og ikke er omfattet af de danske regler.

- Trods selskabet hedder Husejernes Forsikring har de hjemme i Lichtenstein, og det gør det svært som forbruger at gennemskue, at de ikke har de danske garantiregler, siger Lea Markersen.

Onsdag skrev Finanstilsynet i en pressemeddelelse, at forsikringsselskabet er akut lukningstruet, efter at revisionsselskabet PWC har indstillet til, at selskabet lukkes.

Hos Finanstilsynet har man endnu ikke overblik over, hvordan afviklingen stiller de danske kunder.

- Kunder, der har tegnet forsikringer i Gable Insurance gennem Husejernes Forsikringsagentur, opfordres fortsat til at holde sig orienteret gennem selskabet og gennem Finanstilsynets hjemmeside, siger Lea Markersen.

Både ejendomsmæglere og boligadvokater har rådgivet om brug af selskabet og selv om selskabet nu ser ud til at gå konkurs, er det for tidligt at sige om parterne kan klandres for dårlig rådgivning.

- Vi skal huske på, at det solgte produkt overholder lovgivningen for at komme på det danske marked. Men det er klart, at rådgivningen skal være afbalanceret og tage hensyn til de risici og de forskelle der er for de her produkter, siger Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Husejernes Forsikring.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...