EMNER

25.000 kroner i dusør

Det er belønningen, hvis du skaffe et job til en kollega i Norge

Et job i Norge ligger kun omkring tre timers færgetur væk for folk i Nordjylland. Arkivfoto

Et job i Norge ligger kun omkring tre timers færgetur væk for folk i Nordjylland. Arkivfoto

NORDJYLLAND:25.000 norske kroner i dusør for at skaffe job til en kollega. Det er den belønning, medarbejdere fra Nordjylland flere gange har kunnet indkassere for at skaffe det norske firma, de arbejder i, en ny dansk ansat. Det skriver DR Nordjylland.

Det fortæller norgeskonsulent Stein-Erik Linna, der er ansat af Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev Kommuner til at formidle norske job til vendelboer.

- Eksemplerne kommer fra metalfagene og offshore-onshore branchen, siger han til DR Nordjylland.

Lav arbejdsløshed

Danske sygeplejersker og metalarbejdere har længe haft gode chancer for vellønnede job i Norge.

Men norske virksomheder i flere andre brancher er også desperate efter at hyre dansk arbejdskraft, fordi ledigheden blandt folk med en uddannelse i undervisningssektoren er helt nede på 0,7 procent, forklarer Stein-Erik Linna.

På det seneste er derfor også danske pædagoger og lærere begyndt at rejse til landet, der kun ligger cirka tre timers færgetur fra Nordjylland.

Danskerkoloni

Blandt andet er der ved at opstå en lille ”danskerkoloni” i den sydnorske Sandnes Kommune, som både tilbyder høje lønninger og bedre normeringer i børnehaverne, siger norgeskonsulent Stein-Erik Linna.

De tre kommuner, han arbejder for, har sat som mål at skaffe 200 vendelboer arbejde i Norge inden udgangen af næste år. Indtil nu er 51 kommet af sted.

- Jeg tror på en ”ketchupeffekt”, hvor det lige pludselig går stærkt, så vi skal nok nå målet og mere til, spår formand for arbejdsmarkedsudvalget i Hjørring, Ivan Leth til DR Nordjylland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.