25-årig får betinget fængsel i FBI-relateret hackersag

Anklagemyndigheden overvejer, om man vil kræve højere straf til 25-årig hackerdømt. Han fik betinget fængsel.

Otte danskere blev sidste år sigtet på baggrund af en stor hackerpolitiaktion foretaget af det amerikanske forbundspoliti, FBI, og onsdag er en af dem, en 25-årig mand, dømt i Københavns Byret.

Anklager Louise Pedersen fra Københavns Politi oplyser til Ritzau, at retten har idømt manden en dom på tre måneders betinget fængsel. Ifølge hende overvejer anklagemyndigheden, om man vil anke sagen til landsretten med krav om strengere straf.

Manden er dømt for at have anskaffet mere end 1000 oplysninger om brugernavne og kodeord til intetanende ofres computere. Derudover er han dømt for at have haft til hensigt at købe oplysninger, som kunne skaffe ham adgang til yderligere 400 computere i Danmark.

De mere end 1000 oplysninger har manden købt hos det amerikanske firma Blackshades, som i maj sidste år var genstand for en større FBI-aktion. Det førte til knap 100 anholdelser og mere end 350 ransagninger på verdensplan.

Blackshades-foretagendet er under mistanke for at distribuere ondsindet computerkode - såkaldt malware - der blandt andet kan bruges til at skaffe adgangsoplysninger til intetanende ofres computere.

Der kan være tale om adgangsoplysninger om alt lige fra datingprofiler til netbankaftaler, og hvad man ellers kan forestille sig, at privatpersoner benytter en computer til.

I forlængelse af FBI-aktionen meldte Rigspolitiet ud, at man havde sigtet otte personer - alle teenagedrenge og unge mænd - i sagen.

Det har siden ført til en dom på fire måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste i én af sagerne, oplyser Louise Pedersen til Ritzau, mens en anden sag er endt med et såkaldt tiltalefrafald.

Tiltalefrafald betyder, at anklagemyndigheden - mod at den sigtede tilstår - undlader at føre en sag for retten, enten fordi man anser strafværdigheden af forbrydelsen som lille, eller fordi andre grunde taler for ikke at føre sagen. For eksempel, når den sigtede er under 18 år.

Derudover er en enkelt sag ikke afgjort, mens anklagemyndigheden i de sidste fire sager ikke har fundet tilstrækkeligt med beviser til at føre sagerne for retten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst