25 års erfaring til fortsat ekspansion

Fiskeeksportør Fonfisk i Hanstholm er klar til at tage hul på fremtiden

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Administrationen har fået bedre arbejdsforhold efter udvidelsen i efteråret 2010, og fra venstre ses Michael Overgaard, Jytte Gregersen, Maria Van Urk og Jørgen Beith.

Fra beskedne lokaler på Hanstholm Havn er fiskeeksportørfirmaet Fonfisk på 25 år vokset til en stor spiller på både det europæiske og danske marked. Det hele begyndte i 1986, og i 1990 flyttede virksomheden til sin nuværende adresse på Hamborgvej 16, hvor virksomheden gennemgik en større udvidelse og modernisering. Fonfisk har et ejerskab, der er delt mellem brødrene Carsten og Jørgen Beith samt Michael Overgaard. Carsten Beith er virksomhedens adm. direktør og salgschef på Italien. Jørgen Beith er salgschef på Frankrig og Michael Overgaard på Spanien, og det giver et klart billede af til hvilke lande, Fonfisk har den største eksport. Andre fisketyper Det kan måske undre, at lande som Italien, Frankrig og Spanien køber fisk fra Fonfisk, når disse sydeuropæiske lande selv har en let adgang til åbent hav. Dertil siger Carsten Beith for det første, at disse tre lande har en lang tradition for at spise fisk, og for det andet eksporterer Fonfisk koldfisk som torsk, mørksej, søtunger og jomfruhummer, som ikke lever på de breddegrader. Fremtiden I efteråret 2010 foretog ledelsen en større investering for at fremtidssikre Fonfisk. - Vi har en øget markedsandel på både det europæiske og hjemlige marked, og samtidig har vi overtaget Hanstholm Fisk og Skaldyr, forklarer Carsten Beith, som en af flere årsager til, at der er investeret i ny produktionskapacitet. Fonfisk har over årene ofte investeret mere end produktionen kunne udfylde i udvidelsesfasen. Sådan er det også denne gang. - Men det viser, at vi har tiltro til fremtiden, siger han og tilføjer, om et par år vil produktionen indhente udvidelsen, for det har vi nemlig erfaring for, tilføjer han. Konsum Fonfisk agerer på markedet for fersk fisk, og det betyder i følge Carsten Beith, at kunden har fisken leveret inden for få timer til højest tre til fire dage efter fangsttidspunktet. - Vores kunder ved, at vi leverer fersk fisk af en høj kvalitet og det krav vil vi naturligvis også honorere for de næste 25 år, påpeger han og bemærker, at Fonfisk ligger lige der, hvor fiskeriet vil være koncentreret i fremtiden. - Der bliver landet stigende mængder fiske i Hanstholm, og vi satser på fremtiden i Europa og Danmark, understreger han. Vidtforgrenet Fonfisk handler med store europæiske grossistkæder og supermarkedskæder, samt ganske små forretninger i de tre sydeuropæiske lande. Eller som Carsten Beith forklarer det, så kommer fisk fra Fonfisk helt ud på landet til de mindre fiskebutikker, og på den franske riviera leverer Fonfisk fisk til en eksklusiv fiskehandel. Carsten Beith synes altid, det er sjovt, at Fonfisk skal levere fisk og især jomfruhummer til de kendte filmstjerner, når der er filmfestival i Cannes. Han udtrykker et positivt syn på fremtiden, og er sikker på, at markedet for fersk fisk hele tiden vil være til stede i større eller mindre udstrækning.