EMNER

250 ideer til en effektiv kommune

Genbrug af legetøj, færre breve og reduceret snerydning er nogle af spareforslagene fra Thisted Kommunes egne medarbejdere

Send færre breve med posten og brug mails i stedet, lyder et forslag til effektivisering i Thisted Kommune. Arkivfoto

Send færre breve med posten og brug mails i stedet, lyder et forslag til effektivisering i Thisted Kommune. Arkivfoto

THY-HANNÆS:Byrådet i Thisted Kommune besluttede sidste år at sætte gang i en effektiviseringsproces. Medarbejderne i kommunen blev bedt om at byde ind med ideer, og det har nu resulteret i et idékatalog med hele 250 forskellige forslag.

Et af målene med processen var at spare en million kroner på budgettet i 2012. Men da mange af forslagene var lige til at gå til og allerede er sat i gang, er der faktisk på nuværende tidspunkt allerede opnået en besparelse på 1,9 millioner kroner, oplyser kommunens økonomichef Mogens Kruse Andersen.
Blandt ideerne er forslag om at lade dagplejerne bytte legetøj indbyrdes, forbedre interne computer- og telefonsystemer, sende færre breve med posten og bruge mails i stedet. Forslag om at reducere snerydningen på mindre veje og i nattetimerne falder dog ikke kun i god jord. Hjemmeplejen skal kunne komme frem, påpeges det fra forvaltningen.
Til et andet forslag om at lukke to kommunale tandklinikker lyder forvaltningens kommentar, at det kan give en besparelse på tre millioner kroner, men at der ikke er politisk opbakning til forslaget.
Idékataloget præsenteres for Thisted Kommunes byråd tirsdag aften, men har allerede været behandlet i de enkelte politiske udvalg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.