Aalborg

2578 skridt i gadekamp

Thomas Kastrup-Larsen fik sved på panden, da han spillede opvarmningskamp til en streetfodboldturnering i Aalborg Øst på mandag

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dorrit Wium-Andersen påfører 15-årige Sagem Inekci en skridttæller, så det kan måles, hvor meget han løber og dermed forbrænder under en fodboldkamp.

Idrætsbørn bliver ikke gadebørn, siges det. Men hvad bliver gadefodboldbørn så? - Vi håber jo på at skabe nogle fællesskaber og nogle forbilleder, så de ressourcer, der i forvejen er her, kommer til at spille bedre sammen, siger Dorrit Wium-Andersen, kreativ projektleder for 9220 Aalborg Øst, som er et boligsocialt projekt. På mandag er der gadefodboldturnering på banen ved Tornhøjhallen, og i går blev der skabt opmærksomhed omkring turneringen samt projekt 9220 Aalborg Øst. - I vores forvaltning har vi et princip om, at det skal være sjovt og det skal være sundt. Og det er netop også det bedste ved en turnering som denne, fortalte rådmand Thomas Kastrup-Larsen (S), som deltog med stor iver inde på asfaltbanen. Han fik sveden frem på panden og efterfølgende viste hans skridttæller, at han havde taget 2578 skridt i løbet af kampen. Som ringe i vandet Dorrit Wium-Andersen håber, at Aalborg Øst Streetfodboldturneringen kan være med til at lave nogle ringe i vandet. - Denne gang står vi for meget af det organisatoriske, men næste gang skulle der gerne være nogle af de unge eller deres forældre, der vil lave for eksempel en basketturnering. Det skulle gerne være sådan, at når vi smutter igen, så skal projekterne være selvbærende, siger projektlederen fra 9220 Aalborg Øst. Der har igennem årene været mange projekter i Aalborg Øst. Mange er faldet til jorden, når projektmagerne og millionerne er forsvundet, og Thomas Kastrup-Larsen erkender da også, at bydelen nok altid vil være afhængig af hjælp udefra. - Nogle boligområder i kommunen er vi nødt til at lave vedvarende aktiviteter i, fordi tingene ikke bare fungerer af sig selv. Det ansvar er vi som kommune klar til at tage, siger rådmanden for sundhed og bæredygtig udvikling, hvis 2578 skridt ifølge pålidelige kilder skulle svare til 74 forbrændte kalorier eller hvad der svarer til en håndfuld vingummier. Interesserede kan fortsat tilmelde sig turneringen (indtil i morgen, red.) ved at kontakte sundhedskoordinator Mads Borgstrøm-Hansen på tlf. 25 20 19 17 eller email til samme person på 'mbh-sbu@aalborg.dk'.