Udland

26-årig planlagde stor massakre på universitet i Seattle

Den fængslede døjer ifølge sin advokat med psykisk sygdom, og det var medvirkende til skoleskyderiet.

Det var en 26-årig mand med svære psykiske problemer, der natten til fredag dansk tid åbnede ild på et lille kristent universitet i den amerikanske storby Seattle, fortæller hans advokat.

Ifølge advokaten var de "betydelige og længerevarende mentale helbredsproblemer" medvirkende til tragedien, hvor en ung mand blev dræbt af skud, mens tre andre blev såret.

Den mistænkte, 26-årige Aaron Ybarra, mødte natten til lørdag dansk tid op til en høring, hvor han blev varetægtsfængslet uden mulighed for kaution.

Advokaten Ramina Brandes fortæller, at Ybarra tidligere er blevet tvangsindlagt på grund af sin psykiske sygdom.

- Jeg ved ikke på nuværende tidspunkt, hvorfor Ybarras sygdom førte ham til Seattle Pacific University, men jeg kan fortælle jer, at han anerkender ofrenes og deres familiers lidelser. Han er meget ked af deres smerte, siger hun i en meddelelse.

Ved høringen lød det fra anklagerne, at Ybarra havde tilstået forbrydelsen over for betjente. Han havde planlagt at gennemføre en massakre, hvor han ville dræbe så mange som muligt og til sidst tage sit eget liv.

Lokale medier skriver, at Ybarra, der ikke selv var studerende på universitetet, ifølge politikilder var optaget af skoleskyderier som massakren på Columbine High School i 1999, hvor 12 elever og en lærer blev dræbt.

Politiet har ikke fortalt, hvorfor han valgte at begå sin forbrydelse på Seattle Pacific University, der har 4000 studerende.

Ybarras plan blev forpurret, da han blev overmandet af en studerende, mens han ladede sit våben. Den studerende pacificerede ham med peberspray og tacklede ham. Andre sprang til for at hjælpe og fik fravristet ham sit haglgevær.

Politiet siger, at han havde ammunition nok med til at lade sit gevær 50 gange. Han bar også en jagtkniv.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.