26 millioner i EU står uden job

En ud af 10 står uden job i EU. Og antallet af langtidsledige stiger, viser analyse fra AE Rådet.

26 millioner i EU står uden job

Finanskrisen har gjort sit indhug i antallet af arbejdspladser i EU. Alene det seneste år er der kommet 1,8 millioner flere ledige i EU.

Tal fra Eurostat viser, at arbejdsløsheden i EU nu er på 26 millioner personer svarende til, at 10,7 procent af arbejdsstyrken er ledig.

Omkring sommeren 2010 så det ellers ud til, at antallet af ledige begyndte at stabilisere sig.

Men siden foråret 2011 er ledigheden kun steget. Det skal ses i sammenhæng med gældskrisen, der hærger landene, og den meget stramme finanspolitik.

Det skriver AE Rådet om den europæiske ledighed.

- Udviklingen har alvorlige konsekvenser for blandt andre de unge, og samtidig er nu godt 11 millioner EU-borgere langtidsledige, skriver rådet i en analyse.

De 11 millioner har ikke haft et job i mere end et år, og antallet af langtidsledige er på sit højeste siden begyndelse af 00'erne.

Det er dog ikke alle lande, som er lige hårdt ramt af langtidsledighed. I Irland og Slovakiet ligger langtidsledigheden i top med over 60 procent af de ledige.

På pladserne efter følger Grækenland, Italien og en række østeuropæiske lande, hvor andelen af langtidsledige er over 50 procent af de ledige.

I Spanien og Portugal er andelen af langtidsledige fortsat under 50 procent, men i AE Rådet vurderer man, at den alvorlige økonomiske situation i disse lande kan betyde, at endnu flere med tiden ender i langtidsledighed.

Det forventes, at ledigheden også vil stige i år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.