27-årig fængslet for drabsforsøg i bageri

Ved et grundlovsforhør er en 27-årig mand varetægtsfængslet i 24 dage for drabsforsøg i bageri på Nørrebro.

En 27-årig mand er lørdag blevet varetægtsfængslet i 24 dage for drabsforsøg på en 26-årig mand i Ali's Bageri 5. juli 2011 på Nørrebro i København. Den 27-årige har været efterlyst for drabsforsøget i længere tid.

Det blev resultatet af et grundlovsforhør i Dommervagten i København, oplyser den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Det er uvist, hvordan han forholder sig til sigtelserne. Dørene var lukkede, og der er navneforbud i sagen.

Manden blev anholdt natten til lørdag, og han er også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, da politiet fandt et håndvåben ved anholdelsen på en adresse i Brøndby.

Fire mænd fra bandemiljøet er tidligere idømt fængselsstraffe i Østre Landsret på mellem seks og otte års fængsel for drabsforsøget.

Optagelser fra overvågningskameraer var det tungeste bevis i sagen.

Det ses tydeligt, at den 26-årige først bliver konfronteret uden for bageriet, hvor den ene af de tiltalte nikker ham en skalle, der flækker hans øjenbryn. Det får manden til at flygte ind i bageriet og ringe til politiet.

Opkaldet var panisk og desperat.

- Hvor bliver de pansere af mand?! De står derude med pistoler! Jeg vil have en patruljevogn herud nu. Det er en fucking bande. Jeg er blevet truet på livet!, råbte han i telefonen.

Da politiet ankom til Ali's Bageri, var den 26-årige mand allerede overfaldet og lå blødende på gulvet. Han var stukket i venstre side under brystet og ramt af skud flere gange i benene.

Kun to af de tiltalte var ifølge videoovervågningen med til at udføre overfaldet rent fysisk, mens de andre menes at have været medvirkende.

Alle fire mænd nægtede sig skyldige under sagen. De er i alderen 23-30 år og knyttes til indvandrerbanden Brothas, der holder til omkring Mjølnerparken.

Københavns Politi anså drabsforsøget, som en del af Brothas' konflikt med Blågårds Plads-gruppen, der ligeledes er en indvandrerbande på Nørrebro.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.