27-årig lever med rotter under gulvet

Rotternes skrig og gnaven holder kvinden vågen om natten

Rotter holder en 27-årig kvinde vågen om natten. Arkivfoto

Rotter holder en 27-årig kvinde vågen om natten. Arkivfoto

KØBENHAVN:En 27-årig kvinde, der bor på Vesterbro i København er på syvende måned voldsomt plaget af rotter i sin lejlighed.

Kvinden kan høre, hvordan rotterne piler frem og tilbage under gulvet, og hun kan høre, når de kæmper mod hinanden og giver skrig fra sig.

- Jeg er så ked af det. Der løber rotter rundt bare en meter fra mig. Deres ekskrementer ligger på rester af rockwool og plastic, og lugten er tyk af urin, siger hun til metroxpress.

Kommunens ansvar

Caroline Steenberg Dam føler sig dybt frustreret over sin situation, og hun føler ikke, hun har fået den hjælp fra kommunen, hun har krav på.

Ifølge Naturstyrelsens bekendtgørelse, har borgere krav på en effektiv rottebekæmpelse. Det har kommunen - her Københavns Kommune - ansvaret for.

- Kommunen skal finde ud af, hvor rotterne kommer ind, og er der mistanke om brud på kloakken, så skal de foretage en røgprøve, siger ingeniør ved Naturstyrelsen, Kirsten Søndergaard til metroxpress.

Tømmer fælder

I første omgang satte kommunen blot fælder op. Først efter seks måneder foretog man en røgprøve.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at man tillader en sag som denne at trække så langt ud, siger Caroline Steenberg Dam.

Sagen er endnu ikke slut for den 27-årige kvinde, som med tiden har lært sig at tømme rottefælderne. Det er ikke lykkedes metroxpress at få en kommentar fra Københavns Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden