27-årig nordmand for dårlig til fremstilling

Formodet smugler tidligst i grundlovsforhør mandag

AALBORG:Den 27-årige norske formodede smugler er alligevel ikke i stand til at blive fremstillet i grundlovsforhør i byretten i Hjørring fredag.

Nordmandens forsvarer, Olav Pedersen, forventede ellers efter politiets korte afhøring af hans klient torsdag, at den 27-årige kunne fremstilles fredag.

Men efter stuegang fredag formiddag på Aalborg Universitetshospital blev det klart, at den 27-åriges tilstand ikke tillader, at han transporteres fra sygehuset til byretten i Aalborg, oplyser politikommissær Lars Nørskov Jørgensen.

Stuegang mandag

I stedet forventer Nordjyllands Politi, at der bliver gennemført et grundlovsforhør mandag, men det afgøres først endeligt efter stuegang mandag.

Den 27-årige blev såret af et skud i brystet under ildkampen søndag aften i Aalbæk Havn mellem danske PET-agenter og tre norske formodede smuglere.

Ifølge de første oplysninger åbnede en 49-årig nordmand ild mod politiet og sårede en betjent. Den 49-årige blev dræbt af PET-agenterne, mens den 27-årige blev såret, og en 36-årig mand slap uskadt fra skyderiet.

Senest 24 timer efter udskrivelse

De to overlevne nordmænd blev mandag begge varetægtsfængslet til 4. februar sigtet for besiddelse og forsøg på smugling af 250 kilo hash til Norge.

Men den 27-årige blev varetægtsfængslet in absentia på grund sin indlæggelse, og derfor skal han fremstilles for en dommer i grundlovsforhør senest 24 timer efter, han er blevet udskrevet fra hospitalet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Drabet på Mia: Grusomt anklageskrift
Luk