Udland

28 dræbt i kampe mod al-Qaeda i Yemen

Yemens hær har indledt en storoffensiv mod al-Qaeda i landet. Den har indtil nu kostet 485 mennesker livet.

28 dræbt i kampe mod al-Qaeda i Yemen

Hårde kampe mellem yemenitiske styrker og militante al-Qaeda-krigere i den sydlige provins Abyan har kostet 28 mennesker livet, hvoraf to er soldater, oplyser militære og lokale kilder mandag.

Efter timelange kampe generobrede militæret en ammunitionsfabrik i byen Jaar i Abyan og fandt 12 lig af mistænkte al-Qaeda-krigere, oplyser en militær myndighedsperson.

Al-Qaeda havde erobret den militærejede fabrik under en tidligere kamphandling. Den blev bombet flere gange af regeringsstyrker i et forsøg på at jage de hellige krigere på porten.

Et helikopterangreb mod al-Qaedas stillinger i Jaar kostede yderligere seks hellige krigere livet, siger en lokal embedsmand.

I den nærliggende by Shaqra, hvor mange af de lokale al-Qaeda-ledere menes at skjule sig, dræbte sammenstød mellem soldater og militante otte krigere, siger en militærtalsmand.

To soldater blev dræbt og 13 andre såret nordvest for Jaar, mens fire andre blev såret under sammenstød i Shaqra, siger talsmanden.

Yemenitiske styrker indledte en massiv offensiv 12. maj, som skulle have til formål at tilbageerobre de byer, som man havde mistet kontrollen med til al-Qaeda i det seneste år, herunder Abyans hovedstad, Zinjibar.

Siden offensivens begyndelse er 485 mennesker blevet dræbt ifølge en AFP-opgørelse, som stammer fra forskellige kilder. De omfatter 386 militante al-Qaeda-folk, 72 soldater, 26 bevæbnede lokale og 19 civile.

/ritzau/AFP