Udland

28 knivdræbt i terrorangreb på kinesisk jernbanestation

Yderligere 113 personer blev såret ved knivangrebet, der beskrives som et "voldeligt terrorangreb".

28 mennesker er lørdag blevet dræbt og 109 såret under et "voldeligt terrorangreb" på en jernbanestation i det sydvestlige Kina, skriver det statslige kinesiske nyhedsbureau, Xinhua.

Ofre beskriver gerningsmændene som sortklædte, knivsvingende angribere, som styrtede ind på jernbanestationen i Kunming og begyndte at dræbe folk helt tilfældigt.

Episoden, der indtraf omkring klokken 21 (klokken 14 dansk tid), "var et organiseret, velforberedt voldeligt terrorangreb" udført af "uidentificerede knivsvingende folk", skriver det officielle nyhedsbureau.

Politiet skød og dræbte fem af angriberne på jernbanestationen i Kunming i provinsen Yunnan og er på jagt efter de resterende, oplyser Xinhua videre.

Et offer for knivangrebet, Yang Haifei, som blev såret i brystet og i ryggen, siger til Xinhua, at han var ved at købe en togbillet, da angriberne nærmede sig, og han havde forsøgt at flygte sammen med menneskemængden.

- Jeg så en person komme lige imod mig med en lang kniv, og jeg løb med de andre, siger han, mens andre "styrtede til jorden".

Politiet afspærrede et større område omkring stationen, og Xinhua skriver, at betjente afhørte folk på stedet.

Fotografier, der er lagt ud på sociale medier, viser et blodtilsølet gulv, og lægepersonale, der sidder på hug over ligene. Der er dog ingen sikkerhed for billedernes ægthed.

Andre billeder viser en menneskemængde, der har samlet sig foran stationsbygningen mellem politifolk og ambulancer.

Der nævnes ikke noget om, hvem der står bag angrebet, men det fremhæves, at der ikke er tradition for voldelige angreb i Yunnan. Motivet for knivstikkeriet står lørdag aften ikke klart, ligesom gerningsmændenes identitet og etnicitet heller ikke er kendt.

Statslig tv oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at landets øverste sikkerhedschef, Meng Jianzhu, er på vej til gerningsstedet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst