Udland

280 luftfartsselskaber er forbudt i EU

Et filippinsk og et venezuelansk selskab ryger af EU's opdaterede liste over uvelkomne gæster i EU's lufthavne

280 luftfartsselskaber er forbudt i EU

Philippine Airlines og det venezuelanske luftfartsselskab Conviasa har ifølge EU-Kommissionen fået så meget styr på deres sikkerhed, at de er fjernet fra listen over luftfartsselskaber, der ikke har lov til at lette og lande i lufthavne i EU.

Men listen tæller stadig 280 luftfartsselskaber, hvoraf langt de fleste kommer fra 20 lande, hvor ikke et eneste selskab vurderes at være sikkert nok, til at det har lov til at beflyve EU.

EU-Kommissionen roser samtidig de civile luftfartsmyndigheder i Libyen for at have gjort gode fremskridt for at øge sikkerheden - men oplyser, at Libyen er med på, at de libyske fly ikke er velkomne i EU, før de lever fuldt op til EU's krav.

Også Sudan og Mozambique får pæne ord med på vejen - men ikke nok til, at deres fly ryger af EU's forbudsliste.

Derudover har 10 luftfartsselskaber kun lov til at komme på europæisk visit under særlige betingelser.

EU's transportkommissær, Siim Kallas, siger i en pressemeddelelse, at den opdaterede liste viser, at lande og selskaber kan blive fjernet, hvis de viser både vilje og evne til at leve op til internationale sikkerhedsregler.

- EU's flysikkerhedsliste er lavet med det formål at beskytte det europæiske luftrum og europæiske borgere. Men den kan også tjene til at gøre lande og luftfartsselskaber opmærksom på, at de må se at få deres sikkerhed i orden, siger Kallas.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.