Udland

29-årig kvinde sigtes for afværget angreb i Paris

Den franske anklagemyndighed mistænker kvinden for terrorplaner efter fund af bil med gasflasker i Paris.

FRANCE-TERRORISM-SECURITY Foto: Scanpix/Miguel Medina

FRANCE-TERRORISM-SECURITY Foto: Scanpix/Miguel Medina

En 29-årig kvinde blev lørdag sigtet for sin rolle i planlægningen af et afværget terrorangreb i den franske hovedstad, Paris. Hun er ifølge anklagerne sigtet for drabsforsøg samt for at have tilknytning til en terrorgruppe.

Kvindens fingeraftryk blev ifølge efterforskerne fundet i en bil med gasflasker, der i sidste weekend blev opdaget nær katedralen Notre Dame.

Den mistænkte, der er mor til tre, er varetægtsfængslet. Hun var i forvejen i den franske efterretningstjenestes søgelys, da hun tilsyneladende planlagde at rejse til Syrien.

Tirsdag blev hun anholdt i Sydfrankrig sammen med sin kæreste, som siden er blevet løsladt.

En ansat på en bar i Paris alarmerede politiet sidste søndag, da han bemærkede bilen, der ikke havde nummerplader på.

På bagsædet kunne han se, at der lå en gasflaske. Det viste sig senere, at der var fem gasflasker i bilen samt tre flasker med benzin og en tændt cigaret.

Tre andre kvinder på henholdsvis 19, 23 og 39 år er også anholdt i sagen. Ifølge kilder tæt på efterforskningen havde trioen udset sig togstationer i Paris samt syd for hovedstaden som potentielle angrebsmål.

Den 19-årige har angiveligt svoret troskab til den militante gruppe Islamisk Stat (IS). Hun var ligesom den 29-årige sigtede kvinde i forvejen i efterretningstjenestens søgelys, da hun angiveligt også havde planer om at rejse til Syrien.

Den 29-årige kvinde har forklaret politiet, at hun sammen med den 19-årige forsøgte at sætte ild til bilen, men at de to flygtede fra stedet, da de så en mand, som, mente de, kunne være en civilbetjent.

Efterforskerne forsøger i øjeblikket at finde ud af, om også den 23-årige var med til at forsøge at sætte ild til bilen.

Den 23-årige kvinde har tidligere været forlovet med en 25-årig mand, som i juni dræbte en politibetjent og dennes samlever med en kniv i parrets hjem nær Paris i juni. Han blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet.

Den 23-årige kvinde blev siden forlovet med en af de to gerningsmænd, som dræbte en ældre præst nær byen Rouen i juli.

Anklager i sagen Francois Molins sagde fredag, at kvinderne var inspireret af Islamisk Stat, der har opfordret sine tilhængere til at udføre angreb Frankrig som hævn for luftangreb mod gruppens baser i Syrien og Irak.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.