EMNER

29 huse er revet ned på Mors i år

Fortsat stor aktivitet i Bedre Boliger på Mors

Der er fortsat en opgave med at fjerne faldefærdige huse på Mors. Arkivfoto

Der er fortsat en opgave med at fjerne faldefærdige huse på Mors. Arkivfoto

MORS:Selskabet Bedre Boliger på Mors får fortsat mange henvendelser fra borgere om overtagelse og nedrivning af udtjente huse.

I år har selskabet seks millioner kroner til rådighed for den opgave, som det udfører for Morsø Kommune.

- Vi fik en orientering fra Bedre Boligers direktør Hanne Haaning på vores møde i denne uge. Der er stor aktivitet, og vi har fået tilsagn fra staten om, at der også i 2015 vil være penge til rådighed for opgaven, siger Meiner Nørgaard (DF), formand for udvalg for teknik og miljø.

Hanne Haaning fortalte, at Bedre Boliger i 2012 fik nedrevet 53 og i 2013 63 beboelseshuse på Mors. I første halvår 2014 blev der fjernet 29 huse, og hertil er brugt halvdelen af de seks mio. kr., som er tilvejebragt gennem statstilskud, overskydende midler fra sidste år og kommunens medfinansiering.

- Pengene går fortrinsvis til nedrivninger, men der er også eksempler på, at Bedre Boliger sælger huse videre til eksempelvis unge par, som vil istandsætte dem. Hovedsigtet med indsatsen er fortsat at hindre bolighajer i at opkøbe faldefærdige rønner, som de så udlejer til socialt belastede mennesker. Og det går fint, fastslår udvalgsformanden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst