29 mennesker mister livet efter bygningskollaps i Kina

En dødelig ulykke fandt sted i det nordlige Kina under en fødselsdagsmiddag for en 80-årig borger.

Byen Linfen med omkring 4,1 million indbyggere ligger i provinsen Shanxi. (Arkivfoto.)

Byen Linfen med omkring 4,1 million indbyggere ligger i provinsen Shanxi. (Arkivfoto.)

LINFEN:29 mennesker er blevet bekræftet døde, og flere er sårede, efter at en restaurant lørdag kollapsede i det nordlige Kina.

Det melder kinesiske statsmedier søndag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Den dødelige ulykke fandt sted lørdag morgen i Xiangfen-distriktet i byen Linfen under en fødselsdagsmiddag for en 80-årig borger.

Det skriver Kinas officielle nyhedsbureau Xinhua ifølge nyhedsbureauet AFP.

Vidner siger ifølge dpa, at familiemedlemmer og beboere i området blev fanget under murbrokkerne, da bygningen med to etager kollapsede om morgenen.

Mere end 800 redningsarbejdere kæmpede lørdag for at grave ofrene fri.

På billeder fra stedet kan man se redningsfolk med hjelme og ansigtsmasker lede efter overlevende blandt store betonblokke.

Den statslige kinesiske tv-kanal CGTN har på sin hjemmeside også vist billeder fra stedet, hvor man kan se et enkelt billede hænge på en af restaurantens få intakte vægge.

I alt skulle syv personer være alvorligt sårede efter ulykken, men Xinhua skriver ifølge AFP, at skaderne "ikke er livstruende".

Det lykkedes redningsfolk at redde 57 personer, inden redningsarbejdet blev afsluttet søndag morgen.

Det er stadig uvist, hvad der fik bygningen til at kollapse. Kinas statslige råd siger ifølge AFP, at det vil føre tilsyn med en undersøgelse af ulykken i samarbejde med de lokale myndigheder.

Byen Linfen med omkring 4,1 million indbyggere ligger i provinsen Shanxi. Området, hvor ulykken fandt sted, er cirka 630 kilometer sydvest for Kinas hovedstad, Beijing.

Bygninger, der kollapser, er ifølge AFP ikke noget nyt fænomen i Kina. Så sent som i marts kollapsede et hotel i byen Quanzhou i landets sydlige del.

Ulykken kostede 29 mennesker livet og sårede 42 andre.

Kinas hurtige vækst får normalt skylden for ulykkerne, fordi det ifølge AFP ofte fører til, at bygherrer ser stort på sikkerheden under byggerierne.

/ritzau/dpa

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.