Støvring

3. klasser fik åbnet øjnene: Rollespil og skak er også sport

200 elever prøvede forskellige aktiviteter i Støvring arrangeret af lokale foreninger sammen med Dansk Skoleidræt

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De uøvede blev drivvåde, mens de spillede "action-skak" med kæmpebrikker som en slags stafet på tid.

STØVRING:Det stod overhovedet ikke i manualen, at en lokal byge lige skulle udse sig Støvring Stadion fredag formiddag, da 200 elever fra 3. klasser ellers skulle forårsmuntre sig med forskellige bevægelsesaktiviteter.

De kom fra Bavnebakkeskolen og Karensmindeskolen i Støvring, Suldrup Skole og Øster Hornum Skole.

Ikke desto mindre kastede børnene sig ud i blandt andet rollespil, hvor et par unge fra den lokale klub A’kastin i Skørping stillede op for at instruere og måske rekruttere nye medlemmer.

Klubben Akastin holder live rollespil i Rebild Bakker hver tredje lørdag, men også indendørs klubaftener på Kulturstationen i Skørping hveranden torsdag, hvor der spilles brætspil og papirrollespil og males figurer.

Der var i alt seks aktiviteter, som børnene kunne prøve i løbet af dagen på forskellige stationer rundt om i byen: badminton, håndbold, FDF, rollespil, tennis og skak.

Og også skak kunne have noget med bevægelse at gøre, viste det sig:

- Vi kalder det action-skak, fortalte Rasmus Kristiansen, formand for Skørping Skakklub, som havde base i fodboldklubhuset.

Her var der stillet en masse skakbrætter klar indendørs, men de var mest tiltænkt dem, der allerede kunne spillet. I denne gruppe var det kun syv, mens de resterende knap 30 blev delt ind i to hold til en slags stafetskak på tid med kæmpebrikker udendørs i regnen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.