Brønderslev

30.000 kroner for solcellesag

Afgift for en ny type byggesager er fastlagt

Foto: Henrik Bo Vi-Ka Teknik har lavet et 22 kilowatt solcelleanlæg på Valsgård Skole

Foto: Henrik Bo Vi-Ka Teknik har lavet et 22 kilowatt solcelleanlæg på Valsgård Skole

BRØNDERSLEV:Det kommer fremover til at koster 30.000 kroner i byggesagsgebyr at få behandlet ansøgninger om solfangeranlæg, varmeakkumuleringsanlæg og solcelleanlæg. Det besluttede byrådet onsdag.

Baggrunden er, at der kommer flere og flere af den slags sager, som normalt beregnes ud fra, hvad arealet er. Det kan blive meget dyrt - et eksempel i sagen er et solfangeranlæg, der vil koste 267.000 at sagsbehandle ud fra arealet, hvilket forvaltningen oplyser ikke står mål med, hvor meget tid der går med det. Derfor er den nye model kommet op.

Det blev godkendt, men forinden rejste Karsten Frederiksen (K) en debat om, om man skal prøve at finde en metode, hvor man registrerer den tid, der rent faktisk går med den enkelte sag, og kræve betaling ud fra det.

- På den måde kan man belønne dem, der kommer med et net projekt og ikke bare noget på et stykke ternet papir, argumenterede han.

Det fik han opbakning til fra flere sider - blandt andet fra Arne M. Jensen (S), der mente, at der nok kunne komme noget ny teknologi til det på et tidspunkt.

- Jeg tror godt, det kan fungere og appellere til, at man kommer med noget godt materiale og ikke en stor bærepose, sagde han.

Han efterlyste også, at man ser på, hvad den type sager koster i andre kommuner.

Mikael Klitgaard sagde, at de 30.000 er en vurdering fra forvaltningen.

Karl Emil Nielsen (DF) mente, at man må kunne sætte et stopur til og få en pejling på, hvad det kunne koste.

Mikael Klitgaard var ikke afvisende overfor, at man skal se på muligheden og sagde, at miljø- og teknikudvalget gerne vil se på det.

Borgmester Lene Hansen (S) konkluderede, at de 30.000 kroner blev godkendt, og at man vil prøve at tage tidsregistrering i byggesager op.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.