30 år i fiskenes tegn

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals fejrede rund fødselsdag

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Patrick Halkjær dystede med sin familie i VM i ”Ekspedition Nordsøen”. Her får han hjælp af marketingchef Sylvia Berglund. Foto: Hans Wendelboe Bøcher

HIRTSHALS:Lørdag 31. maj var det præcis 30 år siden, at HM Dronning Margrethe indviede daværende Nordsømuseet og Nordsøcentret. Siden har flere end 7,5 millioner gæster besøgt attraktionen, hvilket gør det til et af Danmarks mest besøgte akvarier. Jubilæet blev på dagen fejret på behørig vis med gaver til de første hundrede børn, rabat på årskort.

Dagen igennem sydede huset af ekstra aktiviteter. I det udendørs aktivitetsområde var der mulighed for at fange krabber, indenfor var der åbent bag kulissen, hvor gæsterne kunne få et indblik i det daglige arbejde.

Og i samarbejde med radio SkagaFM afvikledes det første VM i ”Ekspedition Nordsøen”, hvor fem familier dystede ved både at finde de syv stempler og lave den mest kreative ekspeditionsfilm med hjælp af museets app. Med en iPad i hånden kan alle, der besøger museet optage en række korte film, der som det første sted i verden benytter augmenteret reality-teknik, der gør, at sjove animerede effekter vises direkte på skærmen allerede under selve optagelsen, vel at mærke. De syv familiers film er efterfølgende uploadet til radiostationen og attraktionens facebooksider, hvor de frem til onsdag 4. juni kan ’likes’. Vinderen er familien med flest likes.

I marts havde filmen ”Klumpfisken” premiere. I anledning af jubilæet var det muligt lørdag at købe et eksemplar af filmen på dvd; tilmed til særpris. Alle andre må vente til den 26. juni, hvor den officielt udkommer i butikkerne.

Lørdag aften fortsatte fejringen af jubilæet med fest for særligt indbudte gæster.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.