30 år med gode gerninger

På billedet ses nogle af de mange medarbejdere i genbrugscentret Gl. Ålborgvej. Fra venstre Grethe Heegaard, Inger Marie Jensen, Lis Lauritsen, Ellen Jørgensen (ledergruppen), Birthe Kristensen samt Kirsten Nedergaard (ledergruppen).

På billedet ses nogle af de mange medarbejdere i genbrugscentret Gl. Ålborgvej. Fra venstre Grethe Heegaard, Inger Marie Jensen, Lis Lauritsen, Ellen Jørgensen (ledergruppen), Birthe Kristensen samt Kirsten Nedergaard (ledergruppen).

PÅ næste torsdag kan Blå Kors fejre 30 års jubilæum, derfor slår begge butikker i Sæby slår dørene op med kaffe og rundstykker til de morgenfriske.I genbrugscentret på Gl. Ålborgvej er der åbent 9.30–16.30 lige som der er halv pris på de fleste varer i butikken. I møbelgenbrug på Sophus Falcksvej - åbent 10–17 er til gengælt alt til salg for halv pris. Finanskrisen har nærmest betydet en gang i handelen i genbrugsbutikkerne, der har mange fine varer på hylderne. Både butikkerne og hele genbrugstanken vinder mere og mere frem. Blå Kors butikker i Sæby kan derfor melde om stor travlhed - uanset hvilket tidspunkt på dagen. Det giver travlhed for de mange frivillige medarbejdere, som gør en forskel og en stor indsats for at hjælpe andre mennesker. Butikken på Gl. Ålborgvej har 25 medarbejdere, som ekspederer kunder og samt klargør de store mængder tøj og effekter, Blå Kors modtager og videresælger. I møbelgenbrugen på Sophus Falcksvej er der over 30 frivillige medarbejdere. Butikken koordinerer og sørger for kørsel og udbringning for begge butikker. Og henter også tin fra Blå Kors containerne. Blå Kors Danmark er en frivillig organisation, der bygger på det kristne livs- og menneskesyn. Overskuddet fra de to butikker i Sæby, der startede i 1982, bruges Blå Kors arbejde - til at skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er lagt i ruiner af alkohol og andre rusmidler. Der ydes rådgivning til alkoholramte familier og børn af alkoholafhængige. Blå Kors har behandlingscentre, ambulatorium, telefonrådgivning, væresteder og botilbud, hvor der drages omsorg for de misbrugsramte. Og så er der hvert år sommerlejre for børn. Det kunne imidlertid ikke lade sig gøre uden de varer, der modtages fra områdets mange gavmilde personer. Det er nemlig hele grundlaget for Blå Kors´ virke. Og Blå Kors er meget, meget taknemmelige for den fine, lokale opbakning og generøsitet. Tøj der ikke bliver solgt i butikkerne, går videre til en samlecentral i Hedensted. Herfra sælges det for et beskedent beløb til afrikanske lande, så ikke meget, der går til spilde. Blå Kors sender også en del legetøj til Red Barnet. Kom torsdag den 7. juni og vær med til at fejre det gode arbejde i Blå Kors.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.